Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara care îi ucide pe homosexuali dacă sunt prinși că fac sex: președintele a promulgat legea

Radu Pop
infomoldova.net
homosexuali

Preşedintele ugandez, Yoweri Museveni, a promulgat o lege împotriva homosexualităţii care a fost condamnată la nivel internaţional, informează BBC, potrivit Rador.

Promulgarea legii a fost confirmată pe Twitter de către preşedintele parlamentului. Aceasta este una dintre cele mai stricte legi anti-LGBT din lume.

Pedepse dure

Actele de homosexualitate sunt deja ilegale în Uganda, însă noua lege prevede pedepse mult mai dure, inclusiv pedeapsa capitală pentru anumite relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex.

Ce mai prevede legea?

  • O persoană care este condamnată pentru pregătirea sau traficul de copii în scopul implicării lor în activități homosexuale riscă închisoarea pe viață.
  • Persoanele sau instituțiile care sprijină sau finanțează activități sau organizații pentru drepturile LGBT sau care publică, difuzează și distribuie materiale și literatură pro-homosexuale riscă, de asemenea, urmărirea penală și închisoarea.
  • Grupurile media, jurnaliștii și editorii riscă urmărirea penală și închisoarea pentru publicarea, difuzarea, distribuirea oricărui conținut care pledează pentru drepturile homosexualilor sau "promovează homosexualitatea"
  • Pedeapsa cu moartea pentru ceea ce este descris drept "homosexualitate agravată", adică abuzul sexual asupra unui copil, a unei persoane cu handicap sau a unor persoane vulnerabile, sau în cazurile în care victima unei agresiuni homosexuale este infectată cu o boală pe viață
  • Proprietarii de imobile riscă, de asemenea, să fie încarcerați dacă spațiile lor sunt folosite ca "bordel" pentru acte homosexuale sau orice alte activități legate de drepturile minorităților sexuale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.