Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara care şi-a declarat disponibilitatea de a-l primi pe Putin la un important summit internațional

CGCN
BRICS

Africa de Sud se pregătește pentru ca liderii tuturor țărilor BRICS, inclusiv președintele rus Vladimir Putin, să participe la summitul din luna august, a declarat Anil Sooklal, ambasadorul care coordonează poziția Africii de Sud în Forumul BRICS, anunţă Agenţia de presă RIA NOVOSTI, notează Rador.

'Avem confirmarea că toți liderii vor participa la summit', a specificat ambasadorul Anil Sooklal. 'Invitația a fost trimisă de președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, iar preşedintele Putin i-a mulțumit, ne pregătim pentru faptul că toți liderii vor fi prezenți în Africa de Sud. Cabinetul nostru este ocupat să discute această problemă, dar așa cum am mai spus, ne pregătim pentru un summit cu drepturi depline', a adăugat el.

Amintim că, la mijlocul lunii martie, reprezentantul liderului Africii de Sud, Vincent Magvenyu, a afirmat că Africa de Sud 'ține cont' de mandatul emis al CPI pentru 'arestarea' președintelui rus Vladimir Putin, în marja viitorului summit al 15-lea BRICS. Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov a declarat că decizia privind prezența lui Putin la summitul BRICS din Africa de Sud nu a fost, deocamdată, luată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.