Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara cu 66 de milioane de locuitori care îşi propune să vaccineze 70% din populaţie până în toamnă

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Thailanda îşi propune să administreze o doză de vaccin anti-COVID-19 unui procent de 70% din populaţia sa până în septembrie, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, precizând că se are în vedere să se ofere mai rapid protecţie unui număr mai mare de persoane pe fondul celui mai mortal focar de COVID-19 de până acum, relatează Reuters.

Thailanda nu a început încă un program de imunizare în masă şi a încercat să îşi asigure vaccinuri de la mai multe companii după un nou focar COVID-19 în urma căruia cazurile s-au înmulţit rapid, iar numărul deceselor a crescut de şase ori de la începutul lunii aprilie, scrie Agerpres.ro.

"Ne vom concentra pe primele doze de vaccin pentru a atinge ţinta de 70% din populaţie până în septembrie", a declarat ministrul Sănătăţii, Anutin Charnvirakul, într-un comunicat.

El a dat asigurări că nu va fi nevoie ca populaţia să rezerve a doua doză deoarece vor exista doze disponibile.

Puţin peste 1,5 milioane din populaţia de peste 66 de milioane de locuitori a Thailandei a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID19, cea mai mare parte produs de compania Sinovac Biotech. Printre aceştia se numără angajaţi în domeniul medical şi persoane cu condiţii de sănătate preexistente.

Thailanda a plasat, de asemenea, comenzi pentru vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech. Autorităţile thailandeze au aprobat până acum vaccinurile Sinovac, AstraZenaca, Johnson & Johnson şi Moderna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.