Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara din UE care anunță că peste 3% din populaţie a fost infectată cu noul coronavirus

pandemie

Noul coronavirus a infectat circa 3,1% din populaţia Sloveniei, procent de 45 de ori mai mare decât cel al cazurilor de COVID-19 confirmate în această ţară ce numără puţin peste două milioane de locuitori, relevă un studiu întocmit pe baza unui program de teste de anticorpi, a anunţat miercuri Institutul sloven de Microbiologie şi Imunologie, relatează agenţia EFE.

Proiecţia statistică în urma testării unui eşantion de 1.368 de sloveni relevă că între 2% şi 4% din cetăţenii Sloveniei au fost la un moment dat infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta înseamnă că în total circa 66.000 de sloveni au fost infectaţi, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 testate şi confirmate pozitiv în această ţară de la începutul epidemiei este de 1.448, dintre care 99 de decese, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

În continuare va fi monitorizată starea de sănătate a persoanelor infectate pentru a studia comportamentul virusului pe parcursul verii şi în vederea pregătirii acţiunilor pentru un posibil nou val epidemic în toamnă, a declarat directorul institutului, Mario Poljak. Acesta a adăugat că un element important în această cercetare va fi să se observe dacă persoanele care au dezvoltat anticorpi se vor îmbolnăvi din nou în al doilea val epidemic aşteptat, pentru a vedea astfel dacă în cazul virusului SARS-CoV-2 prezenţa anticorpilor poate asigura şi imunizarea.

Citește și: PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului de Finanţe: ‘Virusul Cîţu a infectat economia naţională’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.