Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara exotică în care liceenii trebuie să consume un preparat din plante ca să nu se infecteze cu coronavirus: Nu există niciun deces

madagascar litoral

Un produs din plante este recomandat elevilor de liceu din Madagascar, pentru a preveni infectarea sau a se vindeca de infecția cu noul coronavirus.

Elevilor de liceu din Madagascar care locuiesc în zone unde au fost înregistrate cazuri de COVID-19 li s-a cerut să consume un preparat pe bază de plante, despre care se crede că ar preveni infectarea. Recomandarea vine în contextul reluării cursurilor miercuri după pauza impusă de pandemia de coronavirus, potrivit Ministerului Educaţiei. Miercuri, 950.000 de liceeni s-au reîntors la şcoală după o pauză de o lună, arată surse citate de agerpres.ro.

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta

Deşi nu există dovezi ştiinţifice, preşedintele acestei insule din Oceanului Indian susţine că remediul poate preveni şi vindeca boala respiratorie COVID-19.

Numit „Covid Organics”, preparatul este realizat de Institutul Malgaş pentru Cercetări Aplicate din artemisia, o plantă cultivată pe insulă. „Această plantă întăreşte imunitatea şi protejează împotriva numeroaselor virusuri, febrei şi, în special, bolilor pulmonare”, a declarat preşedintele Andry Rajoelina la televiziunea naţională săptămâna trecută.

Citește și: Document. În timpul stării de urgență, Monica Anisie a emis un Ordin care îi vizează pe copiii din mediul preuniversitar! Șefa Educației, măsuri în privința învățământului on-line

Ulterior, el a susţinut că doi pacienţi au fost vindecaţi cu Covid Organics, în timp ce directorul general al Institutului menţionat, Charles Andrianjara, a vorbit doar despre funcţia sa de prevenţie.

„Este nevoie ca remediul să fie evaluat ştiinţific”, a declarat Marcel Razanamparany, de la Academia de Medicină din Madagascar, într-o declaraţie dată publicităţii marţi, exprimându-şi îngrijorarea că preparatul ar putea avea efecte secundare negative pentru cei care-l consumă.

Citește și: Lovitură pentru Orban! E chemat să dea raportul în fața Senatului

Remediul este, de asemenea, distribuit gratuit persoanelor vulnerabile şi poate fi achiziţionat de doritori.

Până în prezent, insula a înregistrat 121 de cazuri de COVID-19, însă niciun deces.

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.