Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara Galilor a adoptat o lege care le interzice părinților să utilizeze orice formă de violență împotriva copiilor

copil abuzat

O lege care le interzice părinților să utilizeze orice formă de violență împotriva copiilor a fost adoptată de Parlamentul Țării Galilor și ar urma să intre în vigoare începând cu anul 2022, informează The Guardian, potrivit Mediafax.

Astfel, noua lege va elimina prevederea potrivit căreia „pedepsele (corporale, n. red.) rezonabile” sunt acceptate, prevedere existentă în lege din epoca victoriană și care încă este în vigoare în Anglia.

Susținătorii acestei legi spun că decizia Legislativului este una istorică, în timp ce contestatarii acesteia sunt de părere că nu respectă dreptul la viața de familie.

„Sunt mândru de faptul că Țara Galilor a făcut acest pas și, încă o dată, a pus drepturile copiilor în centrul a ceea ce facem”, a declarat prim-ministrul Mark Drakeford.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

„Vremurile s-au schimbat și într-o societate modernă pedepsele corporale nu își au locul. Țara Galilor și Scoția sunt primele regiuni ale Regatului Unit care au adoptat această schimbare pozitivă a legii”, a adăugat acesta.

Conservatoarea Janet Finch-Saunders, membră a Parlamentului Țării Galilor a declarat că nu este convinsă că legea este una pozitivă. „Cu această lege, statul se amestecă acum în viața privată a familiilor. Această interdicție ar putea să aibă consecințe importante asupra tuturor”, a spus ea.

Contestatarii acestei modificări legislative susțin că noua prevedere ar putea fi folosită cu rea-credință și ar îngreuna activitatea serviciilor de protecție a copilului. Totodată, aceștia susțin că noua lege nu face nimic pentru a-i proteja pe copiii care într-adevăr au nevoie de protecție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.