Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara Galilor și Irlanda au debutat cu victorii în noua ediție a celebrei competiții Six Nations la rugby

www.agerpres.ro
Noua Zeelandă Australia rugby

Țara Galilor și Irlanda au debutat cu victorii în noua ediție a celebrei competiții Six Nations la rugby. Duminică, de la ora 17:00, la Paris se joacă marele derby Franța – Anglia, potrivit news.ro.

Galezii nu au lăsat nimic la voia întâmplării în jocul de la Cardiff cu Italia și au câștigat cu 42-0, obținând și bonusul ofensiv. Încă după primele 40 de minute, Țara Galilor reușise să ia deja un avans considerabil, 21-0. Aripa Josh Adams a reușit două eseuri (18, 30), toate celelalte puncte fiind opera lui Dan Biggar, care a transformat o încercare și trei lovituri de pedeapsă. În partea a doua, gazdele nu s-au relaxat, ci au reușit alte trei eseuri. Adams a realizat hattrick-ul, celelalte două reușite aparținându-le lui Tompkins și North.

Vezi și: Marko Bela, despre răscoala anti-imigranți din Harghita: Am picat testul

Până la această întâlnire, Italia a reușit întotdeauna să înscrie cel puțin 3 puncte cu Țara Galilor în Six Nations. Precedentul „minim” a fost 24-3, în 2012, tot la Cardiff. Mult mai echilibrată a fost partida a doua a zilei dintre Irlanda și Scoția, o reeditarea a meciului direct de la ultima Cupă Mondială, câștigat atunci de „verzi” cu 27-3 la Yokohama. Selecționerul oaspeților a promis o echipă care se va bate mult mai mult, ceea ce s-a întâmplat, astfel că reprezentativa țării gazde a avut serioase probleme să se deprindă.

Irlanda a câștigat în cele din urmă cu 19-12, grație lui Jonathan Sexton (34 ani), care a marcat toate punctele: a reușit un eseu în prima repriză, toate celelalte puncte fiind realizate din transformări ale unor lovituri de pedeapsă plus încercarea amintită. Cu cele 19 puncte, Sexton a trecut de 800 de puncte pentru naționala Irlandei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.