Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara în care ar fi 10 milioane de infectați, deși cifrele oficiale arată doar 37.000: Are cea mai mare imunizare de turmă din lume

pandemie

Aproape o treime din populaţia afgană, reprezentând 10 milioane de persoane, a fost infectată cu noul coronavirus, estimează un studiu realizat de Ministerul Sănătăţii din această ţară, ale cărui rezultate au fost publicate miercuri, informează AFP.

Studiul se bazează pe teste serologice, care măsoară prezenţa anticorpilor sintetizaţi de organismul uman împotriva acestui virus. Testele au fost realizate pe un eşantion de 9.500 de persoane din întreaga ţară cu sprijinul tehnic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a explicat ministrul afgan al Sănătăţii, Ahmad Jawad Osmani, într-o conferinţă de presă.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Autorii studiului au ajuns la concluzia că 31,5% din populaţia afgană a fost contaminată cu SARS-CoV-2, cea mai mare rată de infectare fiind înregistrată la Kabul (jumătate din totalul de 5 milioane de rezidenţi sunt infectaţi).

Cu toate acestea, Afganistan, o ţară cu capacităţi de testare foarte limitate, a raportat în mod oficial doar 37.000 de cazuri pozitive şi peste 1.200 de decese, scrie agerpres.ro.

Citește și: Foto - Cum arată ucigașul lui Emi Pian

"Un al doilea val de infectare se manifestă peste tot în lume şi noi nu putem să fim o excepţie. Vom utiliza rezultatele acestui studiu pentru a ne pregăti mai bine pentru un posibil al doilea val", a declarat ministrul Osmani.

Pandemia de COVID-19 a început să se răspândească în Afganistan atunci când migranţi infectaţi au revenit din Iranul învecinat, cea mai afectată ţară din regiune.

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

Guvernul afgan a încercat să limiteze răspândirea maladiei COVID-19 prin măsuri de izolare, însă acestea au fost foarte puţin respectate de populaţie, în special din cauza sărăciei extreme care afectează marea majoritate a cetăţenilor afgani.

Potrivit autorităţilor sanitare, principala provocare din această ţară rămâne convingerea populaţiei în legătură cu pericolul reprezentat de noul coronavirus.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

Un studiu care analizează rata de mortalitate cauzată de noul coronavirus este în curs de desfăşurare în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.