Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara în care până și funcția de prim-ministru se moștenește: tatăl demisionează după 40 de ani și fiul va prelua funcția

hun sen

Premierul Cambodgiei, Hun Sen, a anunțat că va demisiona din funcție și va preda puterea fiului său luna viitoare, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Premierul Cambodgiei, Hun Sen, a declarat miercuri că va demisiona și va preda puterea fiului său luna viitoare. Hun Sen este la putere de aproape patru decenii.

„Hun Manet... va deveni prim-ministru în următoarele săptămâni", a declarat Hun Sen într-un discurs televizat.

El a spus că fiul său va fi numit în funcție de către rege pe 10 august, iar parlamentul va confirma noul guvern printr-un vot pe 22 august.

Hun Sen, care a condus țara din Asia de Sud-Est timp de 38 de ani, a făcut anunțul la doar câteva zile după ce Partidul Popular, aflat la putere, a câștigat alegerile generale. Partidul a candidat fără a avea opoziție.

Viitorul premier este un general cu educație occidentală. El a câștigat un loc în Parlament în urma alegerilor de duminică.

Criticii au denunțat scrutinul ca fiind un simulacru, după ce guvernul a descalificat principalul partid de opoziție pe baza unui aspect tehnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.