Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul de Crăciun din Nurnberg, eveniment cunoscut pe plan mondial a fost anulat

Târgul de Crăciun din Nurnberg, eveniment cunoscut pe plan mondial care atrage în fiecare an două milioane de vizitatori, nu va fi organizat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni primarul acestui oraş german, informează AFP, potrivit Agerpres.

Pentru ''protejarea cetăţenilor, am ajuns la concluzia că târgul de Crăciun nu poate avea loc anul acesta'', a declarat Marcus Konig, citat într-un comunicat, după ce şi alte oraşe din Germania, precum Frankfurt şi Erfurt au luat deja decizii similare.

Alături de cel din Strasbourg, Franţa, târgul de Crăciun din Nurnberg este unul dintre cele mai celebre din lume şi, cu o istorie de 400 de ani, unul dintre cele mai vechi.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Tarabele din lemn din interiorul târgului atrag atât turiştii germani, cât şi pe cei străini, în special asiatici, ispitiţi de vinul fiert cu condimente, precum şi de o altă specialitate locală celebră, turta dulce. Începe în mod tradiţional în vinerea de dinaintea primei duminici din postul Crăciunului şi durează până pe 24 decembrie.

Anul acesta, ''Christkindlesmarkt'' (''piaţa micului Isus'', în germană) ar fi trebuit să-şi deschidă porţile pe 27 noiembrie, dar, ''cu inima grea'', municipalitatea a decis în cele din urmă să anuleze evenimetul.

Târgurile de Crăciun sunt o tradiţie populară foarte bine ancorată în Germania, iar revenirea în forţă a coronavirusului în aceste ultime săptămâni a determinat autorităţile să ia măsuri drastice precum închiderea pe aproape tot teritoriul ţării a restaurantelor şi barurilor la ora locală 23:00 (22:00 GMT).

După ce a acţionat exemplar în perioada primului val al pandemiei începând din luna martie, Germania se confruntă în prezent cu niveluri fără precedent de noi infectări zilnice, sâmbătă fiind înregistrate aproape 15.000 de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.