Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul Producătorilor Locali va avea loc în Brașov, în perioada 29 aprilie - 1 mai

dozadebine.ro
brasov tampa

Primăria Braşov, în parteneriat cu comunitatea "ROMO: De la Producător Direct la Consumator", a lansat, miercuri, selecţia participanţilor la Târgul Producătorilor Locali, care va avea loc perioada 29 aprilie - 1 mai, în Piaţa Sfatului, odată cu evenimentele Junilor Braşovului.

Este cel de-al doilea târg care se va desfăşura în perioada menţionată, în Piaţa Sfatului, alături de cel de Artă Tradiţională şi Meşteşuguri, pentru care doritorii au putut să-şi depună până miercuri dosarele în vederea participării la selecţia pentru ocuparea celor 30 de tarabe, potrivit Agerpres.

Pentru târgul producătorilor locali, timpul este mai redus, cei care doresc să participe având ca termen limită 25 aprilie inclusiv pentru depunerea dosarelor. Totodată, numărul standurilor puse la dispoziţie de Primăria Braşov pentru acest târg este de numai 20.

Potrivit regulamentului, au dreptul să participe la preselecţie producători locali sau artizanii de produse alimentare care îşi desfăşoară activitatea în deplină legalitate, atât din punct de vedere fiscal, cât şi sanitar-veterinar.

De data aceasta vizaţi sunt producătorii din segmentul alimentar, iar selecţia participanţilor se va face după următoarele criterii: calitatea produselor; notorietatea brandului; transparenţa procesului de producţie; proximitatea locaţiei de producţie/procesare faţă de Braşov; certificări/atestări şi/sau premii/distincţii obţinute; contribuţia la o diversitate cât mai mare de produse de calitate în cadrul evenimentului, fără ca un segment să fie reprezentat disproporţionat faţă de cererea estimată a publicului.

Revânzarea de produse de la producători terţi este permisă dacă aduce beneficii atât consumatorilor, prin diversitatea ofertei, cât şi producătorilor terţi (care altfel nu ar putea participa).

Ca şi în cazul meşteşugarilor, vor avea prioritate în procesul de selecţie producătorii care îşi comercializează propriile produse şi care îşi procesează propria materie primă (integrare verticală), au un istoric de participare anterioară la târguri de profil, comercializează produsele cu specific tradiţional / local şi pot încasa cu cardul (POS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.