Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, ATAC DUR la adresa lui Augustin Lazăr: 'Procurorul general e ca apa sfinţită. Un aghiotant al lui Kovesi...'

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că anunţul pe care ministrul Justiţiei urmează să îl facă referitor la DNA nu va opri "scandalul" din această instituţie, adăugând că procurorul general nu s-a distins cu nimic până acum, fiind "un fel de aghiotant" al şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

Citeşte şi: Tăriceanu vine cu DEZVĂLUIRI: Ce s-a discutat în şedinţa cu PSD înainte de anunţul lui Tudorel Toader

"Scandalul din DNA de abia e la început. Apar elemente noi. Din câte am văzut astăzi, fostul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Ploieşti aduce şi el elemente suplimentare legate de practicile curente de la unitatea de elita, deci cred că ceea ce ar fi trebuit să facă procurorul general era să îi suspende pe toţi de acolo şi să înceapă o cercetare serioasă. Iar dacă o să o pună pe doamna Kovesi să facă cercetarea, rezultatul vi-l pot spune de pe acum, va fi muşamalizat totul", a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului, întrebat dacă declaraţia de joi pe care urmează să o facă ministrul Tudorel Toader va opri scandalul din jurul DNA.

El a adăugat că procurorul general al României, Inspecţia Judiciară şi CSM "au o responsabilitate pe care trebuie să şi-o asume pe deplin" în cazuri cum sunt cele de la Ploieşti.

"Şi văd că ce a făcut procurorul general? A făcut o cerere de începere a unei anchete care să fie condusă tot de doamna Kovesi. Păi, în condiţiile astea, este exact a pune lupul paznic la oi. (...) Procurorul general nu s-a distins cu nimic până acum, decât că este un fel de aghiotant al doamnei Kovesi. Procurorul general este ca apa sfinţită, ştiţi cum e apa sfinţită. (...) Nu vreau să generalizez, dar există nişte semnale atât de grave, încât în orice ţară procurorul general, în faţa unei astfel de situaţii, ar fi adoptat şi o serie de măsuri. (...) Vedem că apar zi de zi noi dezvăluiri, noi ne arătăm îngrijorarea şi ei nu fac nimic", a spus Tăriceanu, potrivit AGERPRES.

Citeşte şi: DNA, mişcare NEAŞTEPTATĂ înainte de anunţul privind SOARTA lui Kovesi: Sediul PSD Prahova, luat cu ASALT de procurori

Tudorel Toader urmează să prezinte joi, la ora 18,00, la Ministerul Justiţiei, conţinutul şi concluziile raportului cu privire la activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.