Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: 29 iulie, un moment de sărbătoare pentru întreg poporul român

tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă, într-un mesaj publicat pe Facebook, că imnul reprezintă pentru o țară nucleul ce asigură solidaritatea și cooperarea dintre cetățeni.

"Data de 29 iulie — Ziua Imnului Național — reprezintă un moment de sărbătoare pentru întreg poporul român. Pentru fiecare stat, imnul este nucleul ce asigură solidaritatea și cooperarea dintre cetățeni. 'Deșteaptă-te române!' reprezintă un simbol al luptei pentru unitatea românilor, al apărării demnității cetățenilor, un element care ne-a ajutat pe parcursul istoriei să trecem peste cele mai grele încercări. Prin onorarea simbolurilor naționale arătăm recunoștință și respect față de strămoșii noștri, față de cei care au luptat și s-au sacrificat pentru idealul și binele tuturor românilor", a scris Tăriceanu pe rețeaua de socializare.

"Deșteaptă-te, române!" a fost ales imediat după decembrie 1989 ca Imn Național al României și a fost consacrat prin Constituția din 1991. Ziua de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României — "Deșteaptă-te, române!", simbol al Revoluției Române de la 1848. Conform Constituției României, Imnul Național este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.