Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu a 'EXPLODAT' la România TV: SRI, Klaus Iohannis şi Kovesi, 'ţintiţi' de şeful Senatului

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a avut o nouă ieşire explozivă în direct la România TV. Laura Codruţa Kovesi, Klaus Iohannis şi SRI-ul au fost ţintele celui de-al doilea om în stat. Nici CSM-ul nu a scăpat de tirul lui Tăriceanu care acuză imixtiuni ale justiţiei în politic, dar s-a referit şi la ordonanţele pe justiţie.

Citeşte şi: SCANDAL imens în direct la România TV: Doi politicieni şi-au aruncat cuvinte GRELE

"Kovesi are o problemă majoră pe care nu a rezolvat-o. Discuţiile lansate de preşedinte au încercat să aşterne praful pe problemele de plagiat ale şefei DNA. DNA şi Parchetul se avântă în politică. Noi ar trebui să ne dăm la o parte sau cum? Să ne dăm demisiile? Cum să ne dea nouă sfaturi despre cum să alcătuim legislaţia în domeniul penal? Sunt convins că Ministrul Justiţiei îşi va exercita atribuţiunile.", a tunat Tăriceanu.

Citeşte şi: Comisia de Control a SRI anunţă noi AUDIERI: 'Victor Ponta va FI CHEMAT'

Şeful Senatului a vorbit şi despre audierea lui Eduard Hellvig în Comisia SRI. "Astăzi e prima dată când Comisia SRI începe să facă lumină. Vedem legături nesănătoase între procuratură şi servicii. E o situaţie gravă. Parlamentul nu se poate substitui instanţelor sau procuraturii. trebuie să analizăm şi dacă sesizăm încălcarea legii e datoria justiţiei să îşi facă treaba. E foarte posibil să ajungem la concluzia că legislaţia trebuie adusă la zi. Aceste derapaje nu au fost controlate. Dacă va fi nevoie, aducem corecţiile necesare.

S-a încercat la SRI înnăbuşirea scandalului cu prim adjunctul. Rolul comisiilor Parlamentului este crucial. Resorturile interne ale instituţiei nu au funcţionat pentru că atunci de ce a mai fost trecut Coldea în rezervă? Nu pot să accept ca România să fie o democraţie controlată ca în regimul politic al lui Putin? Asta îşi doreşte Klaus Iohannis. Dacă sunt găsiţi responsabili, să fie traşi la răspundere cei din binom. CSM a patronat această situaţie. E prima oară când Comisia de Control îşi intră în atribuţii. Nu ca până acum când era o frăţie între ei şi nu ştiam cine pe cine controlează.", crede Tăriceanu.

Citeşte şi: De ce se ducea Sebastian Ghiţă în excursii cu şefii SRI? Totul s-a aflat în Comisia SRI

Nicu Klaus Iohannis nu a scăpat de acuzaţiile lui Tăriceanu. "Preşedintele acum se sprijină pe sistem sau binomul SRI-DNA. Centre de putere oculte şi nelegitime care l-au adus la putere şi cărora le e dator. Avem o ţară profund afectată. Sunt numeroase abuzuri petrecute în justiţie. Actuala majoritate vrea o revenire la normalitate. Să scoatem influenţa forţelor oculte din instituţiile statului. Din justiţie, politică, mass-media. Avem un putregai imens în instituţii. Preşedintele e prizonierul acestui sistem pe care l-a preluat şi îl foloseşte cu plăcere", a încheiat Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.