Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu a luat foc după ce a fost interceptat de DNA: 'Este dovada statului paralel'. Atac virulent la adresa lui Iohannis: 'O marionetă'

tariceanu

Document bombă, despre zeci de demnitari care ar fi fost interceptați de procurorii DNA în baza mai multor mandate, care au fost emise de Curtea Supremă. Printre aceștia se numără și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a reacționat virulent, spunând că nu a fost informat de aceste interceptări.

„La vremea respectivă eram președinte al Senatului și acest mandat a vizat toată perioada campaniei electorale dinaintea campaniei electorale din 2014. Inteceptarea evident a unuia dintre candidați la procesul electoral duce la suspiciuni și acuzații grave legate de deformarea procesului electoral, pentru căp se creează avantajul unuia din candidați. Aceasta este dovada în plus a ceea ce am spus în plus despre existența statului paralel. Sunt foarte interesat să văd baza legală în care s-au făcut interceptările, pentru că acestea nu se făceau de procuratură și probabil au fost făcute de alte insituții. Aceste instituții aveau dreptul să facă parte din procedura judiciară? De desfășurarea procedurilor judiciare? Din câte știu nu. Conform legislației în vigoare, trebuie să vă aduc la cunoștință că nu am fost informat, cu toate că exista obligativitatea celor care au dispus aceste măsuri să mă informeze”, a spus Tăriceanu.

Șeful Senatului a lansat și un atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că este „o marionetă” a sistemului.

„Atâta vreme cât un președinte se sprijină în continuare pe instituțiile de forță și nu-i pasă de încălcarea grosolonă a drepturilor și libertăților cetățenești, înseamnă că este o marionetă, care este folosită de către cei care au creat această ordine strâmbă și vor să o mențină. (...) Aceasta este realitatea crudă și neplăcută. (...) El face aceeași greșeală pe care a făcut-o predecesorul său, Traian Băsescu, de a folosi aceste forțe represive ale statului pentru a tranșa lupta politică, de a-și elimina adversarii și o face amplu și  grosolan. A preluat aceleași metehne de la Băsescu, mai puțin calitățile lui.”, a adăugat Tăriceanu.

Informațiile apar făcute publice de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir. Este vorba cel mai probabil de interceptări făcute în dosarele Microsoft.

Mai apar și politicieni care nu mai sunt în viața politică: Șerban Mihăilescu sau Marian Săniuță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.