Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu anunță audierea lui George Maior: 'Vom face aceste discuții publice. Sigur că este o premieră această ipostază inedită'

realitatea.net
Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu anunță marți, pe Facebook că mâine, la ora 13.00, Comisia de politică externă l-a solicitat pe ambasadorul României la Washington, Maior George, să se prezinte în faţa comisiei pentru a da o serie de explicaţii. Discuțiile vor fi făcute publice, anunță Tăriceanu.

„Miercuri, la ora 13:00, Comisia de politică externă a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul României la Washington, domnul Maior George, să se prezinte în faţa comisiei pentru a da o serie de explicaţii, pentru a ne oferi, poate, un tablou mai larg în legătură cu activitatea domniei sale ca ambasador, în legătură cu declaraţiile publice pe care le-a făcut în ultima vreme care au stârnit o serie de întrebări şi, probabil, mai mult de atât, şi anumite îngrijorări şi nemulţumiri, pentru că ele pot să afecteze în mod serios relaţia, Parteneriatul Strategic între SUA şi România.

Vom face aceste discuţii publice, noi nu suntem comisia de supraveghere a activităţilor SRI, care are obligaţia menţinerii secrete a acestor discuţii, noi îl invităm pe domnul Maior în calitate de ambasador şi nu de fost şef al SRI.

Sigur că este o premieră această ipostază inedită care va avea loc, în care Comisia de politică externă a hotărât să se pună, pentru că din păcate, în perioada aceasta modernă a parlamentarismului, după 1990, din păcate unele comisii au făcut de multe ori o activitate superficială, nu şi-au luat în serios rolul de control al executivului. Şi sigur că ambasadorii țării noastre, ai României în străinătate, sunt trimişii executivului şi atunci sigur că este normal ca Parlamentul să se implice, să-şi exercite acest rol pe care Constituţia i-l dă.”, anunță Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.