Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu anunţă DECALOGUL priorităţilor ALDE: Ce măsuri impun partenerilor PSD / VIDEO

tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă care sunt priorităţile partidului pe care îl conduce. În acest sens, Tăriceanu susţine că a făcut o listă în 10 puncte.

Citeşte şi: LOVITURĂ pentru Cristian Tudor Popescu: CNCD l-a AMENDAT, după atacul la premierul Dăncilă

"Pe zona economică ne vom afirma mereu intenţia de intervenţie minimă a statului în economie prin egalitate de tratament între contribuabil şi stat.

Al doilea punct: menţinerea cotei unice de impozitare şi a unui nivel redus de fiscalitate. Impozitul progresiv nu figurează pe agenda ALDE.

Al treilea punct: Susţinerea capitalului românesc, echilibrarea schemelor de ajutor de stat. Ştiti bine că în 2016 întreaga schemă a fost acordată întreprinderilor cu capital străin. Este inacceptabil pentru noi şi vom milita pentru a acorda un sprijin substanţial către firmele româneşti.

Punctul patru: Nu vom susţine eventuale creşteri de taxe şi impozite. Soluţia eficientă pentru mai mulţi bani la buget este o mai bună colectare. Vrem să fie clar, însă acest lucru nu trebuie să presupună o sufocare a mediului de afaceri cu controale. Vrem să existe o reglementare civilizată. Ne vom concentra pe continuarea dialogului cu membrii Coaliţiei pentru Dezvoltare cu care am avut contacte foarte bune.

Punctul 5 presupune o bună colaborare în coaliţie şi îmi exprim convingerea că ministrul Teodorovici va fi receptiv. Îl apreciez şi am multă încredere în viziunea economică pe care o are. Are o foarte bună experienţă şi mă bucur că avem un foarte bun interlocutor.

Punctul 6: legitimarea unei bune guvernări se face şi prin proiectele pe care le realizează. Unul din marile proiecte, autostrada Piteşti-Sibiu, care va putea închide tronsonul 4. Sigur că şi celălalte sunt de mare importanţă şi nu neg. Toate sunt foarte importante, dar ca prioritate zero este acesta pentru că ponderea economiei e în sudul şi vestul ţării. Cei de la Transporturi, dacă nu înţeleg acest lucru, e pentru că nu au un studiu. E un proiect-cheie care trebuie să repună ministerul Transporturilor în capacitatea de gestionare a marilor proiecte.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, prima reacţie după ce Guvernul a renunţat la SPP: 'O decizie pe care o SALUT...'

Punctul 7: Trebuie să adăugăm marile proiecte legate de Centenar – Sala Polivalentă, Opera Naţională din Iaşi şi cea de la Cluj, respectiv Craiova. Cred că Centenarul nu e numai un prilej de manifestări festive, ci şi un an de proiecte mari, de consolidare a naţiunii. Trebuie să lăsăm ceva pentru generaţiile care urmează, care să pună în valoare patrimoniul şi moştenirea culturală.

Punctul 8: Am vorbit despre mobilizarea resurselor investiţionale ale proprietăţii de stat, care să permită susţinerea unor proiecte de anvergură. Avem o problemă serioasă: parteneriatul public-privat (...) Dacă nu reglementăm, vom avea o mare problemă. Din asemenea fonduri se pot finanţa şi finaliza proiecte fără a fi afectat deficitul bugetar.

Punctul 9: Nu e nevoie de taxe şi impozite noi, ci de o mai bună colectare şi asta se face punând la punct serviciile şi printr-o comunicare mai bună.

Ultimul punct: politici în domeniul educaţiei şi sănătăţii. Aici am în vedere dimensiunea investiţională, cele 3 spitale regionale, înfiinţarea agenţiei pentru învăţământul dual. (...) Vreau să avem forţă de muncă calificată, vreau să schimbăm logica investiţiilor în România.", a declarat Tăriceanu.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Tăriceanu şi Băsescu, printre GREII chemaţi la audieri în comisia SRI .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.