Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu anunţă discuţii cu Dăncilă despre modificarea legii STS, după cazul de la Caracal: 'Inacțiune extrem de gravă'

digitalag.ro
dancila tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va avea o întâlnire, luni, cu Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre posibile măsuri pe care le poate lua Guvernul și Parlamentul. Liderul ALDE a precizat că poate fi modificată legea STS sau procedurile de intervenție în cazuri precum cel din Caracal.

„Măsurile trebuiesc luate nu neapărat pentru a da satisfație, dar există o stare justificată de nemulțumire față de lipsa de reacție a autorităților. Trebuie să vedem pe partea Executivului, ce propune doamna premier, ce alte măsuri suplimentare putem identifica noi. De asemenea, legat de partea legislativă putem vedea dacă trebuie modificată legea STS, proceduri. E ceva de modificat? Fără îndoială Parlamentul va face cu promptitudine aceste lucruri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, duminică seara la Antena 3, întrebat ce măsuri concrete va propune la ședința coaliției de luni, transmite Mediafax.

Președintele ALDE a mai afirmat că în cazul din Caracal a fost o inacțiune foarte gravă din partea poliției și a procuraturii. El a adăugat că procuratura e capabilă să smulgă un copil din sânul familiei, referindu-se la cazul Sorinei, însă nu e în stare să intervină când vine vorba de salvarea vieții unei tinere.

„Rezultă, fără o analiză prea complexă ca să nu ne pierdem vremea în astfel de lucruri, că anumite instituții în mod repetat nu își fac treaba. Aici mă refer în primul rând la STS. Aduceți-vă aminte de accidentul aviatic din Apuseni, unde durata a fost depășită în orice limită a rezonabilului, iar localizarea a fost făcută de niște localnici, până la urmă. În al doilea rând, la Caracal am asistat la o inacțiune extrem de gravă din partea poliției împreună cu procuratura. Procuratura e capabilă să smulgă copii din sânul familiilor, dar nu e capabilă să intervină când e vorba de salvarea unui copil”, a conchis Tăriceanu.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru MEDIAFAX.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut Alexandra Măceșanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.