Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu aruncă în aer acordul pe Codul Fiscal

tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la finalul Biroului Permanent, că nu este clar dacă Parlamentul are voie să modifice Codul Fiscal și că experții juriști vor lămuri problema.

Potrivit lui Calin Popescu Tariceanu, cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis nu face trimite la niciun articol din Codul Fiscal, iar Parlamentul, potrivit Regulamentului, nu are voie sa modifice decat ce-a fost semnalat de Președinte.

In acest conditii, a spus Tariceanu, ar putea sa se ajunga in situatia in care fie Parlamentul aproba Codul Fiscal in prima varianta si respinge solicitarea lui Iohannis, fie respinge in integralitate Codul Fiscal.

Intrebat ce se va intampla in aceste conditii cu Acordul pentru noul Cod Fiscal, care prevede reducerea TVA la 20% fata de 19% cat prevede actuala versiune si amanarea cu un an a eliminarii supraaccizei la carburant, Tariceanu le-a spus jurnalistilor sa-i intrebe pe cei care au semnat. ALDE si PSD nu au semnat acordul PNL-UNPR-UDMR.

Cererea de reexaminare a Codului Fiscal va fi votata luni, de la ora 15.00, in plenul Senatului, urmand ca proiectul sa mearga la Camera Deputatilor in calitate de camera decizionala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.