Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, atac FĂRĂ PRECEDENT la Viorica Dăncilă: Să ne scutească cu faptul că este femeie!

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu dancila

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că președintele Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă își caută scuze pentru a evita o confruntare directă și tocmai de aceea organizează conferințe de presă în care se atacă repetând aceleași teme devenite deja stereotipuri.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

"Nu poate fi numită o dezbatere. Aceste discuții cu presa, conferințe de presă fără îndoială nu pot să țină loc unei dezbateri adevărate, așa cum ar fi fost normal. În toate țările, de peste 40 de ani, au loc dezbateri cu candidații la prezidențiale. Aseară, temele sau stereotipurile de până acum au fost reluate, adică actualul președinte nu a făcut decât să vorbească din nou despre guvernarea toxică a PSD-ului și doamna Dăncilă să ne spună că ea este femeie și că a fost jignită. Cred că este nevoie și de altceva", a declarat, la RFI, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu susține că ambii candidați la prezidențiale au prezentat "niște scuze" care nu reprezintă o explicație serioasă pentru refuzul unei dezbateri iar acest lucru este un deficit democratic.

"Președintele ar fi trebuit să spună ce vrea să facă, care e programul lui și să răspundă la niște întrebări, poate unele incomode. Doamna Dăncilă să ne scutească cu povestea asta că e femeie. A funcționat în calitate de prim-ministru și este în momentul de față președinta partidului. (...) Astea sunt niște scuze și de o parte și de alta, care nu țin loc de o explicație serioasă pentru refuzul unei dezbateri. Mi se pare regretabil, este un deficit democratic pe care-l înregistrăm și n-am avea nevoie de așa ceva”, a explicat senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, l-a invitat pe contracandidatul său la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, la o dezbatere duminică, la TVR. Ea i-a transmis acestuia și subiectele pe care le va aborda, ”un mic sprijin de îmbărbătare”.

"Uitați-vă în toate statele membre, există dezbateri între candidați. Este o responsabilitate pe care o avem față de cetățenii care merg la vot. E jenant să îți fie teamă de o dezbatere cu o femeie", a declarat liderul PSD.

Viorica Dăncilă i-a transmis lui Klaus Iohannis și câteva teme care să fie abordate în dezbatere.

”Eu bănuiesc că teama este motivul refuzului de până acum. Îi voi da un mic sprijin de îmbărbătare și îi voi da subiectele, să aibă suficient timp să pregătească niște rspunsuri ceva mai pertinente decât celebrul ”ghinion”. (...) Domnule președinte, iată subiectele de duminică. 1. Ați promis în campania electorală din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români? 2. Cum v-ați făcut datoria de președinte pentru care v-au ales și v-au plătit cetățenii dacă ați stat mai mult în vacanțe decât la muncă?”, a adăugat Dăncilă.

Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta ”a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”. El a mai spus că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.