Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, atac la procurori după ce un fost consilier a fost săltat de DNA:

Tariceanu

Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat după ce Marius Marcovici, fost consilier personal al său pe când era premier a fost săltat de procurorii DNA Brașov în cel mai nou dosar al lui Remus Truică.

Citește: Zi DECISIVĂ pentru Remus Truică: A fost DUS CU MANDAT la DNA

Tăriceanu a spus în cadrul unei conferințe de presă că Marius Marcovici nu a fost angajat la Guvern și că nu a primit nici era în funcția de premier și nici după vreo informare cu privire la implicarea acestuia în acte de corupție.

"Până la ce nivel consideraţi că sunt colaboratorii mei? Colaboratorii mei când eram prim-ministru erau toţi cei care funcţionau în toate ministerele. Nu a făcut parte dintre consilierii mei domnul Marcovici. Din câte ştiu, se pare că a lucrat la nivelul Cancelariei, dar Cancelaria nu era condusă de mine. Nu am fost sesizat cu astfel de informaţii la momentul respectiv. Este foarte bine că în momentul de faţă Procuratura anchetează tot ceea ce consideră că au fost încălcări ale legii. Ar fi bine ca toate dosarele care au stat la dospit în sertare şi prin dulapuri să fie scoase la lumină, pentru că altfel cetăţenii vor continua să aibă o problemă în a acorda încredere modului în care se face Justiţia", a afirmat, miercuri, Tăriceanu.

Cu toate acestea, fostul premier a ținut să critice activitatea procurorilor DNA care ar ține la dospit dosare și că astfel justiția se decredibilizează.

Vezi şi: Vizat de DNA, 'Prinţul' Paul Lambrino a ajuns de urgenţă la spital / FOTO

Marius Marcovici a fost dus cu mandat la audieri la sediul DNA Brașov alături de Remus Truică și Dan Andronic într-un dosar cu retrocedări disjuns din cel al fostului strateg al PSD, Viorel Hrebenciuc.

Vezi și: Dan Andronic, dus cu mandat la DNA

Potrivit surselor citate, Marcovici ar fi implicat în dosarul lui Remus Truică, iar prejudiciul estimat s-ar ridica la 136 milioane euro. 

DNA a anunţat miercuri că procurorii efectuează nouă percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2006 - 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.