Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Avocatul Poporului a susţinut respectarea drepturilor cetăţenilor şi a descurajat abuzul de putere

bugetul.ro
Tariceanu

Avocatul Poporului a susţinut respectarea drepturilor cetăţenilor şi a descurajat abuzul de putere, a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, joi, la un eveniment dedicat aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei Ombudsmanului în România. "Vă mărturisesc că şi pentru mine instituţia Avocatului Poporului are o însemnătate şi utilitate care este cu totul aparte pentru societatea românească. Constant, dar mai ales în ultima perioadă, Avocatul Poporului a susţinut într-un mod activ respectarea drepturilor şi libertăţile cetăţenilor, a descurajat abuzul de putere şi a asigurat, în limitele prerogativelor legale şi mijloacelor de acţiune, o guvernare performantă specifică democraţiilor consolidate în care controlul asupra puterii a fost exercitat transparent. (...) Dacă iniţial rolul Avocatului Poporului a fost conturat destul de palid, fiind configurat fără atribuţii de autoritate publică, ulterior a dobândit noi prerogative devenind treptat o instituţie concepută să opereze într-un spirit democratic, care a funcţionat eficient şi a urmărit în mod special să corecteze greşelile şi abuzurile", a spus Tăriceanu, conform Agerpres.

În opinia preşedintelui Senatului, un rol important în asigurarea prestigiului unei instituţii îi revine şi persoanei care o conduce. "Puterea unei instituţii depinde în bună măsură de personalitatea celui care o conduce, personalitate care trebuie dublată de o vastă experienţă. O asemenea poziţie de prestigiu a necesitat numirea în funcţie a unui om de elită, o personalitate care s-a distins prin moralitate, integritate, competenţă şi echilibru, şi domnul Victor Ciorbea a reuşit să confirme aceste calităţi. Vă revine totuşi şi responsabilitatea de a menţine independenţa instituţională, personală, funcţională şi de a consolida încrederea şi credibilitatea instituţiei pe care o reprezentaţi în faţa cetăţenilor, în faţa celorlalte instituţii", a mai spus Tăriceanu.

Avocatul Poporului aniversează, joi, două decenii de la înfiinţare printr-un eveniment la care sunt prezenţi peste 70 de Ombudsmani naţionali, regionali şi delegaţi, dar şi demnitari ai statului român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.