Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu dă ŞAH foştilor parteneri: Liderul ALDE demisionează

Puterea.ro
tariceanu senat

UPDATE: Negocieri de ultimă ori schimbă decizia preşedintelui ALDE. Acesta a anunţat în şedinţa Biroului Permanent al Senatului că vrea să demisioneze totuşi luni.

Ştire iniţială:

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, schimbă strategia în Senat. Deşi era aşteptat să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, Tăriceanu amână decizia, pe fondul negocierilor politice din aceste zile, precizează surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

În aceaste zile, liderii PSD poartă negocieri cu o facţiune importantă din ALDE, din care fac parte inclusiv foşti miniştri, pentru a trecere în tabăra guvernamentală.  Tăriceanu nu vrea să facă jocurile PSD prin demisia sa, în condiţiile în care social-democraţii promit "trădătorilor" din ALDE funcţia de preşedinte al Senatului.

Potrivit surselor politice, liderul ALDE aşteaptă să fie revocat de PSD, dacă aceştia mai pot forma o majoritate în Senat. Tăriceanu se bazează şi pe bătălia internă din PSD, în condiţiile în care mai mulţi senatori îşi doresc funcţia deţinută de el.

Eventualele nemulţumiri din PSD, generate de noua împărţire a funcţiilor, ar putea fi exploatate de Pro România, formaţiune care a transferat deja doi social-democraţi în această vară.

Între timp, opoziţia ar putea să o susţină pe Alina Gorghiu pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.