Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Dacă aș fi primar, eu aș prelua ce e bun din alte programe de candidați

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, lider ALDE și candidat la Primaria Capitalei, susține într-un editorial publicat pe evz..ro că demersurile contracandidatilor de a se denigra și ridiculiza reciproc nu servesc la dezvoltarea Capitalei și că pentru a demara o serie de proiecte reprezentative pentru oraș, aceștia ar trebui să se ,,spele de culoarea politică” . Potrivit politicianului, câștigătorul alegerilor ar trebui să preia din inițiativele contracandidaților, dezvoltând cele mai bune proiecte pentru București.

,,Nu cred că vreunul dintre cei care candidăm în aceste alegeri la București suntem deținătorii adevărului absolut sau al soluțiilor unice, dar cred că, reunind programele candidaților, se poate articula un plan coerent de dezvoltare a orașului”, a menționat Tăriceanu.

Ludovic Orban REFUZĂ să răspundă atacului lui Băsescu, dar îl sancționează pe Cioloș: 'Suntem în campanie electorală. Sunt declarații politice'

Pe de altă parte, deși critică faptul că mai mulți candidați au încercat să se denigreze reciproc, invocând exemplul candidatului USR, Nicușor Dan, care a contestat propunerea sa de a de a se amplasa în Piața Victoriei o replică a Columnei lui Traian, Tăriceanu aduce acuze de dispreț față de tradiție și națiune membrilor USR.

„(...)afirmația lui ascunde un dispreț profund, pe care l-am mai văzut la USR-iști, pentru tot ce ține de ideea națională, de tradiție sau de națiune. Afirmația lui lasă în schimb să iasă la suprafață incultura unei grupări care, în ciuda diplomelor pe care și le pun pe pereți, își iau (in)cultura doar de pe Google, grupare care ar desființa mâine librăriile și bibliotecile, care consideră familia ceva perimat și credința în Dumnezeu ceva de care ar trebui să ne ferim.”, a scris politicianul în editorial.

Totodată, liderul ALDE a punctat și lipsa unei dezbateri electorale, amintind situația similară de la alegerile prezidențiale de anul trecut și a condamnat demersurile de promovare electorală a candidaților care încearcă să înlocuiască proiectele de dezvoltare cu tipărituri și publicitate media.

,,Milioanele de euro aruncate în tipărituri și publicitate media speră să le țină loc de idei și de program. Încăpățânarea lor de a nu participa la nici o dezbatere cu adevărat publică mă îndreaptă cu gândul la modelul patentat de campania prezidențială de anul trecut când cei doi candidați principali au făcut același balet.” afirmă acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.