Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu despre numirea şefului Secţiei speciale de investigare a magistraţilor: 'Nu este scos din zona de control a procurorului general'

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că pentru numirea şefului Secţiei speciale de investigare a magistraţilor sunt respectate aceleaşi proceduri ca la celelalte secţii din Parchetul General, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

"Nu este scos din zona de control a procurorului general. Şeful acestei secţii este numit exact după aceeaşi procedură după care sunt numiţi şefii DIICOT şi DNA. Adică ministrul propune, CSM dă un aviz şi preşedintele numeşte. De ce? Tocmai pentru a se îndepărta criticile privitoare la independenţa mai redusă a acestei secţii sau influenţe politice, pentru că am văzut tot felul de afirmaţii de acest gen. Deci este o direcţie de sine stătătoare, care are în fruntea ei o conducere pentru care se respectă acelaşi proceduri de asigurare a independenţei ca şi pentru celelalte secţii din Parchetul General", a afirmat Tăriceanu, la Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.