Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu dezvăluie că Firea a fost primul nume avansat în Pro România - ALDE pentru candidat independent la prezidențiale

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a relatat joi la Gandul cum au ajuns ALDE și Pro Romania sa il sprijine pe independentul Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale.

Tariceanu a zis ca prima varianta care s-a discutat a fost Gabriela Firea. La numele lui Mircea Diaconu s-a ajuns dupa ce Tariceanu a aflat ca si PSD il masurase pe Diaconu pentru prezidentiale. „Diaconu a fost un nume sondat de PSD la independenti si a iesit cel mai bine si cu cel mai mare potential in turul 2”, a zis Tariceanu.

„Eu luasem hotărârea personală să renunț la candidatură la mijlocul săptămânii trecute, dar în prealabil am avut discuții cu Victor Ponta spunându-I că pe 20 dacă nu vine cu nimic (n.r.: Viorica Dăncilă) luăm în calcul să ieșim de la guvernare. 'Mă susții la prezidențiale?' Și el a spus da. El și-a dat acordul. Și la un moment dat spre sfârșitul săptămânii l-am întrebat pe Ponta i-am spus 'Victor hai să ne gândim și la o altă variantă, la un candidat independent. Te gândești la niște nume? Da, mă gândesc, zice'", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la emisiunea "Gândurile lui Cistoiu".

"Păi zice (n.r.: Ponta) 'uite, Gabriela Firea'. În fine, o cunoaște mai bine. Hai să ne mai gândim și la alte nume. Mircea Diaconu a fost unul dintre numele pe care PSD le-a sondat cu două luni jumătate în urmă, la categoria independenți. Și a ieșit cel mai bine cu pontențial de intrare în turul II. A zis, da. 'Cred că s-ar băga? Tu ai fi de acord? Mi-a spus da, dar trebuie să mă consult cu colegii'. A zis trebuie să avem o discuție și cu Diaconu. Am avut o discuție cu el și i-am zis noi vrem să te sprijin. Diaconu a spus orice sprijin e binevenit", a mai spus Tăriceanu.

Citește și: SURSE - Revine în forță planul 'Unirea': Pro România negociază cu 7-8 senatori PSD înființarea unui grup parlamentar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.