Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie că PSD a dinamitat alianța cu ALDE în București

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, la CristoiuTV, după ce și-a anunțat candidatura la primăria Capitalei, că el a fost un susținător înfocat al unei alianțe cu PSD și Pro România pentru alegerile locale, dar după retragerea Pro România de la discuții, PSD a transmis ALDE că e mai bine să meargă fiecare partid singur.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

„Eu am pledat cu ardoare sa avem un candidat comun”, a zis Tăriceanu. El a explicat că Bucureștiul are o „valoare-simbol” care pune amprenta aspra alegerilor și oferă și un avantaj pentru parlamentare. „Eu am crezut ca ăsta e argumentul decisiv sa ajungem la o solutie comuna”, a indicat liderul ALDE.

„Din pacate, Ponta cred ca se bazeaza foarte mult, poate prea mult, pe ceea ce arata sondajele, si este obiectivul lui cu Presedintia in 2024, are alte calcule politice, nu il acuz, e dreptul lui sa isi croiasca drumul politic, dar influenteaza prost ce se va intampla in Capitala”, a explicat Tăriceanu.

În ceea ce privește discuțiile cu PSD, Tăriceanu a spus că social-democrații au fost cei care nu au mai vrut până la urmă alianță cu ALDE.

„Alaltaieri noi eram totusi intr-o situatie in care parea ca lucrurile s-au convenit si ca la Bucuresti s-a luat decizia sa mergem in alianta cu PSD. Si am avut o discutie cu cei din PSD si ei au spus ca e mai bine sa mergem singuri”, a relatat Tăriceanu.

El a spus că PSD nu a vrut să dea ALDE posibilitatea să-și pună candidat de primar la Sectoarele 2 și 3, unde nu are primar în funcție.

„La sectorul 2 nu au vrut, au spus ca sta foarte bine Ontanu in sondaje si ca il sustin pe el. La sectorul 3 au zis ca daca punem candidat ALDE pierdem voturile celor care voteaza cu PSD”, a mai spus Tăriceanu.

„Noi cu PSD am facut foarte multe concesii. Nu am condiționat. Am zis că nu mă duc la șantaj, nu mă duc la condiționare”, a spus Tăriceanu.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.