Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: E nevoie de un consens, dar trebuie să pornim de la aceleași premise

Evz
Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, după consultările de la Cotroceni pe legile justiției, că este nevoie de un consens în ceea ce privește legile justiției, dar e nevoie și de premise comune, cum ar fi stoparea abuzurilor comise prin protocoalele secrete, scrie Mediafax.

" Cred că e util să încercăm să cădem de acord și să găsim un consens asupra modificării legilor justiției, dar aceste discuții trebuie să pornească de la câteva premise. În primul rând, trebuie să cădem de acord asupra a ceea ce înseamnă statul de drept. Dacă avem vederi diferite, atunci nu se va putea ajuinge la un consens. În opinia noastră statul de drept înseamnă respectarea libertăților oamenilor. Nu trebuie să fie statul represiv, ci el trebuie să apere cetățeni de abuzuri. Aici văd că cei din Comisia de la Veneția nu scot o vorbă. Să începem cu necesitatea scoaterii la lumină a tuturor protocoalelor secrete din justiție. Abrogarea lor și tot ce prespune consecință pe linie de justiție", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele ALDE a amintit din nou de necesitatea înființării unei Comisii de Adevăr.

"Cred că persoanele care au semnat acest protocoale nu mai au credibilitatea să ocupe aceste funcții în justiției. Trebuie să constituim Comisia de Adevăr și Reconciliere care are darul să ne lămurească despre abuzurile prectrecute de-a lungul acestor ani. Atâta timp cânt justiția nu revine la normalitate, trebuie să avem un ministru indepedente politic, un tehnocrat și acceptarea din partea tuturor a unei relații oneste cu instituțiile europene", a mai spus Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.