Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu ia o pauză de la politică, după eșecul de la europarlamentare - Mesajul postat de liderul ALDE pe Facebook

Inquam Photos / Octav Ganea
Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu ia vineri o pauză de la politică, în contextul vizitei Papei Francisc în România. „Vizita Papei trebuie să fie pentru noi toţi - ortodocşi, catolici ori protestanţi - prilejul de a ne pune în valoare unii pe ceilalţi şi de a pune capăt dezbinării din viaţa noastră publică”, este mesajul transmis de Tăriceanu, vineri dimineață.

„Pentru orice naţiune, pentru toţi creştinii, vizita Papei este un eveniment rar şi preţios.

În urmă cu douăzeci de ani, prezenţa Sanctității Sale Ioan Paul al II-lea, la Bucureşti ne-a făcut pe toţi să ne simţim mai uniţi, mai senini, mai mândri de identitatea şi de tradiţiile noastre creştine.

NEBUNIE în OPOZIȚIE! Victor Ponta mătură pe jos cu Traian Băsescu: 'Un deșeu politic radioactiv'

De această dată, vom merge în pelerinaj împreună cu Papa Francisc de la Bucureşti la Iaşi şi de la Şumuleu Ciuc la Blaj. Cu ajutorul Papei, vom înţelege mai bine ceea ce ne ţine laolaltă ca români şi creştini, ne vom arăta recunoştinţa faţă de cei şapte episcopi martiri care, în timpul regimului comunist, au avut curajul să-şi mărturisească cu preţul vieţii credinţa în Hristos, în poporul român şi în libertatea conştiinţei.

Cred de aceea că vizita Papei trebuie să fie pentru noi toţi - ortodocşi, catolici ori protestanţi - prilejul de a ne pune în valoare unii pe ceilalţi şi de a pune capăt dezbinării din viaţa noastră publică.

Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează - credinţa în demnitatea persoanei umane, în egalitatea tuturor oamenilor în faţa lui Dumnezeu, grija faţă de cei în nevoi, fraternitatea, simplitatea şi sinceritatea - să ne inspire pe toţi. Sper ca această vizită să lase urme durabile în societatea românească. Avem nevoie de inspiraţie pentru a ne regăsi coeziunea socială şi solidaritatea naţională.

Urez bun venit Papei Francisc şi urez tuturor cetăţenilor României să meargă împreună cu Sfântul Părinte pe drumul unităţii de credinţă în valorile care ne fac pe deplin umani: demnitatea, egalitatea şi libertatea.”, scrie Tăriceanu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.