Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îi face praf pe Cioloş şi Iohannis: Ce a spus despre noul Guvern

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu e unul dintre puţinii politicieni care a intrat cu adevărat în Opoziţie faţă de actualul Guvern. Copreşedintele ALDE îi atacă fără menajamente pe Klaus Iohannis, dar şi pe Dacian Cioloş.

Tăriceanu, consideră că actualul guvern de tehnocrați este unul "prezidențial" și că "poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern".

Citeşte şi: Alertă în Belgia. O maşină suspectă a fost găsită într-o suburbie

"I-am spus și președintelui în cele două rânduri de consultări pe care le-am avut că nu susțin o asemenea formulă. I-am spus că partidele politice s-au degajat de responsabilitățile pe care le au — ar fi trebuit să negocieze și să-i propună președintelui un premier. Au făcut-o cu jumătate de gură sau nu au făcut-o. (...) Nu fac niciun fel de dezvăluire improprie. Când i-am spus președintelui acest lucru, a zâmbit într-un mod neobișnuit. Nu îl caracterizează acest zâmbet, așa, oarecum de satisfacție că ajunge președintele să fie cel care ia decizia în această privință. Și a făcut-o. A profitat de această conjunctură și a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu o formulă improprie pentru democrație și Constituție, dar proprie președintelui", a afirmat Tăriceanu duminică la TVR1.

Citeşte şi: Povestea de viaţă cutremurătoare a ultimei victime din Dezastrul Colectiv

Întrebat dacă actualul Cabinet este unul "prezidențial", Tăriceanu a răspuns: "Da. Formula politică nu este corectă. Se înlătură ceea ce am numit democrația reprezentativă. Guvernul trebuie să fie expresia unei majorități din Parlament care este rezultată prin votul cetățenilor. Lucrul acesta, cu actualul Guvern, nu se vede. Este un guvern de tehnocrați care poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern și de avea o formulă care nu este politică".

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu dă cărţile pe faţă cu privire la ISIS: Care ar fi scenariul cel mai rău

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.