Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îl consideră nevinovat pe Dragnea: Decizia de luni a ÎCCJ 'va fi un bun test pentru a vedea în ce măsuri justiţia şi-a recăpătat independenţa'

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

Călin Popescu Tăriceanu afirmă că dosarul lui Liviu Dragnea, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, ar fi trebuit închis, liderul PSD fiind victima unui "malaxor" creat de "statul paralel" în vremea lui Băsescu şi continuat în mandatul lui Klaus Iohannis.

"Acest dosar al lui Dragnea face parte din seria uriașă de dosare făcute liderilor politici importanți din România. Această mișcare a început în perioada mandatului președintelui Băsescu, primele tatonări în legătură cu modul în care funcționează sistemul au fost făcute în timpul mandatului meu de prim-ministru", declarat liderul ALDE, într-un interviu la DCnews.

Tăriceanu a enumerat mai multe cazuri de miniştri şi lideri politici care au fost eliminaţi din viaţa publică de DNA, pentru ca apoi să fie achitaţi. "Sunt şi alţii care au trecut prin acest malaxor nefericit. Dosarul lui Liviu Dragnea se încadreaza în această serie. Eu consider că dosarul lui trebuia închis, consider că este nevinovat. Dar este o uriașă presiune publică", a declarat preşedintele ALDE.

"Nu sunt convins că în momentul de față justiția, care a reușit să se debaraseze în bună măsură de presiunile pe care le făcea DNA, este complet independența, și-a recăpătat complet independența, pentru că astfel de cazuri să le judece strict pe considerente de ordin juridic. Decizia care se va lua luni va fi un bun test pentru a vedea în ce măsură justiția și-a recăpătat independența", a mai precizat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.