Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îl contrazice pe purtătorul de cuvânt al Executivului

impact.md
mame

Președintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a contrazis pe purtatorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, în problema alocatiilor mamelor, afirmând ca este sarcina Guvernului sa aloce corect fondurile pentru obiectivele strategice, printre acestea numarându-se și evoluția demografica.

"Mie mi se pare nepotrivit raspunsul Guvernului, al primului ministru, ca trebuie Parlamentul sa spuna de unde sunt bani. Raspunsul dovedește un singur lucru, anume neînțelegerea unei probleme fundamentale, care este evoluția demografica a României. Avem o o rata a natalitații extrem de scazuta, populația României este în descreștere. Este evident ca acesta este numai una dintre masurile absolut necesare pentru stimularea natalitații în România, fiindca altfel riscam ca la orizontul anului 2050, care nu e așa de departe, sa ajunga cu o populație de numai 16 milioane de locuitori. Trebuie sa ne gândim ca masurile care sunt astazi adoptate nu îți aduc efectele în piața muncii decât peste 20 de ani. Urgența adoptarii unei asemenea masuri și gasirea de catre Guvern, ca este sarcina Guvernului sa aloce corect fondurile pentru obiectivele strategice, este foarte clara", a declarat președintele Senatului, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca printre problemele de strategie prioritara a țarii se regasesc și creșterea demografica și stimularea natalitații.

"Este sarcina Guvernului sa gaseasca rapid soluția, având în vedere ca încasarile bugetare sunt în creștere. Eu cred ca, vaznd sumele modeste necesare pentru acoperirea acestor obligații pe care legea le prevede, nu reprezinta o problema serioasa. Cred ca e mai mult o dovada a lipsei de înțelegere profunda a lucrurilor", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Guvernul asteapta ca Parlamentul sa precizeze care sunt sursele de finantare pentru majorarea plafonului indemnizatiilor pentru mame, asa cum prevede Constitutia, a reiterat purtatorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, dupa ce jurnalistii l-au întrebat daca legea va fi contestata la CCR.

Camera Deputaților a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizațiile pentru creșterea copilului, dar și eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru parinții care câștiga mai mult de atât.

Legea merge la promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.