Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îl sfătuiește pe Iohannis să îi ceară mandatul lui Orban: 'Deciziile trebuie luate rapid'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a afirmat, la Digi24, că șeful statului Klaus Iohannis ar trebui să îi ceară de urgență mandatul lui Ludovic Orban, pentru a putea proceda la organizarea consultărilor de la Palatul Cotroceni privind viitorul premier, având în vedere decizia CCR.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban evită să spună dacă parlamentarii PNL vor vota orice propunere de premier făcută de Iohannis: 'NU vă mai răspund'

„Nu e surprinzatoare decizia CCR. Indiferent daca poate fi pentru unii sau nu surprinzatoare, ceea ce e de facut acum nu mai e de comentat in privinta deciziei CCR, ci respectarea ei de catre presedinte.

Presedintele are de facut aici un lucru foarte rapid. Nu sa stea foarte mult pe ganduri, ci sa ii ceara lui Orban sa isi depuna mandatul, pentru a putea trece la consultari si a gasi cel mai repede o solutie de premier.

Sigur ca are la dispozitie mai departe doua solutii: fie un premier din partea PNL care probabil o sa isi doreasca si el sa mearga spre anticipate si o solutie care e responsabila, un premier independent care sa conduca guvernul pana la viitoarele alegeri la termen, avand in vedere ca situatia economica se degradeaza, cursul euro este afectat, dar cel mai grav este riscul acestei epidemii de coronavirus si in Romania.

In fata unei astfel de situatii premergatoare unei crize care e previzibila, deciziile trebuie luate rapid si responsabil”, a spus Călin Popecu Tăriceanu, la Digi24.

Citește și: Marcel Ciolacu i-a propus lui Raed Arafat să fie premier

Curtea Constituțională a stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Prin urmare, președintele Klaus Iohannis va proceda la desemnarea unei alte persoane pentru funcția de prim-ministru.

Desemnarea de către președintele Klaus Iohannis a lui Ludovic Orban în funcția de premier, pentru a doua oară, este neloială, a spus, luni, deputatul Florin Iordache, la Curtea Constituțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.