Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, întrevedere cu ambasadorul Republicii Islamice Iran în România

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, Hamid Moayyer, ocazie cu care a exprimat dorinţa părţii române de a dinamiza relaţiile economice şi de a amplifica volumul schimburilor comerciale. 

"Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit joi pe ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, Hamid Moayyer. Cu această ocazie, a avut loc un schimb de opinii privind perspectivele relaţiilor bilaterale româno-iraniene, atât din punct de vedere al diplomaţiei parlamentare, cât şi al diversificării cooperării sectoriale. Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat importanţa pe care o acordă diplomaţiei parlamentare, exprimând sprijinul Senatului pentru dinamizarea cooperării inter-parlamentare, ţinând cont de avantajul conferit de existenţa în Parlamentele celor două ţări a grupurilor bilaterale de prietenie. Interacţiunea eficientă la nivelul grupurilor de prietenie reprezintă baza pentru identificarea oportunităţilor de diversificare a contactelor pe linie parlamentară şi un mijloc de cunoaştere reciprocă. De asemenea, a exprimat dorinţa părţii române de a dinamiza relaţiile economice şi de a amplifica volumul schimburilor comerciale, precum şi cooperarea bilaterală în domeniile culturii şi educaţiei", se precizează într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES de Senat. 

Potrivit sursei citate, au fost trecute în revistă priorităţile agendei regionale şi internaţionale, susţinerea României pentru arhitectura globală de neproliferare nucleară, care include şi Iranul, criza din Golful Persic, conflictul din Siria şi perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.