Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu la sesiunea aniversară a Academiei: Aveți datoria de a reflecta la o nouă misiune

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Academiei Române îi revine, în prezent, o nouă misiune în promovarea progresului prin ştiinţă şi cultură, care să răspundă nevoilor societăţii româneşti contemporane. 

"După un secol şi jumătate aveţi datoria, dacă îmi permiteţi să spun aşa, de a reflecta în cadrul viitoarelor sesiuni de dezbateri ale Academiei Române asupra unei noi misiuni care să răspundă nevoilor societăţii româneşti de astăzi şi să asigure progresul prin ştiinţă şi cultură. Grea încercare, dar totuşi onorant privilegiu", a afirmat Tăriceanu, la sesiunea solemnă a Adunării Generale a Academiei Române, la împlinirea a 151 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Înfrângere pentru oamenii lui Kovesi: Înalt Preasfinţitul Teodosie, victorie URIAȘĂ în instanță


În opinia acestuia, suveranitatea naţiunii este "o garanţie a păstrării identităţii" şi "metodă de apărare a democraţiei". 

"Sistemul de valori s-a transformat considerabil, iar provocările cu care ne confruntăm astăzi sunt mult mai diversificate şi complicate, în comparaţie cu cele ale vremurilor trecute. Identitatea noastră naţională rămâne totuşi inseparabilă, încorporând, pe de o parte, valenţa europeană, iar, pe de altă parte, caracterul democratic. Până acum, democraţia nu a locuit în alt trup decât în cel al statului naţional. Suveranitatea naţiunii este nu numai o garanţie a păstrării identităţii, dar şi cea mai curajoasă şi raţională metodă de apărare a democraţiei", a spus preşedintele Senatului, potrivit agerpres.ro.

Un celebru medic a fost găsit MORT în mașina sa: Familia anunțase dispariția sa - FOTO


Potrivit lui Tăriceanu, "de fiecare dată când apar schimbări în definirea reperelor sociale, culturale, economice şi politice ale societăţii româneşti, Academia Română a reuşit să creeze contextul favorabil acomodării rigorilor vieţii cotidiene", ca "un reper pentru întreaga societate, locul în care problemele şi provocările curente au fost supuse dezbaterilor intelectuale". 

"Strategia de Dezvoltare a României în următorii 20 de ani, un proiect curajos şi de mare anvergură ştiinţifică, asumat de preşedintele Ionel Valentin Vlad şi de cei peste 200 de experţi care au avut contribuţii remarcabile, ne dovedeşte încă o dată că Academia Română îşi reînnoieşte şi acum misiunea fundamentală", a punctat preşedintele Senatului. 

El a invitat la adaptarea "valorilor fundamentale, în mod constant, vremurilor pe care le trăim". 

"Astăzi, în acest moment solemn, privim spre viitor cu încrederea ce emană din întreaga moştenire cu totul şi cu totul remarcabilă, dar şi cu simţul datoriei de a adapta valorile fundamentale, în mod constant, vremurilor pe care le trăim astăzi, cel puţin în acelaşi spirit ca şi până acum, dacă nu chiar cu o mai atentă aplecare asupra transformărilor rapide şi mult mai complexe din întregul spaţiu românesc", a punctat Călin Popescu-Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.