Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu lovește iar PNL

tariceanu-b1tv

Liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu, continua serialul de articole pe teme economice si spune ca opozitia a ramas blocata in 'logica de austeritate'.

"Aud o afirmaţie repetată obsesiv: creşterea salariilor bugetarilor reprezintă „pomeni electorale”. Nimic mai fals. Aceasta este gândirea celor blocaţi în logica de austeritate care au tăiat salariile şi pensiile în 2010: strângem cureaua la nesfârşit.

Adevărul este altul: salariile bugetarilor pot şi trebuie să crească, odată cu salariile românilor care lucrează în mediul privat. Sunt primul care susţine necesitatea unei noi legi a salarizării care să pună pe baze solide şi predictibile creşterile salariale. Dar această lege a salarizării nu poate să fie pusă în aplicare fără Noul Cod Fiscal.

Am să explic de ce, folosind ca punct de plecare strategia economică pe care am folosit-o în perioada 2004-2008.

Ca premier am fixat ca prim obiectiv relaxarea fiscală şi consolidarea unei relaţii predictibile şi de încredere cu mediul de afaceri. Am introdus cota unică, am investit în infrastructură – în special la nivelul localităţilor medii şi mici şi în mediul rural, pentru a avea creştere nu doar la nivelul marilor oraşe - şi am pus bazele acelor instituţii asumate în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Într-un cuvânt am investit în motorul economiei.În perioada guvernării pe care am condus-o 2004-2008, creşterea salariilor a fost rezultatul firesc al creşterii economice şi, vreau să subliniez, a fost în pas cu creşterea economică.

(...)

Revin la anul 2015. La fel şi în această guvernare, din care ALDE face parte, logica de creştere a salariilor bugetarilor se menţine una sănătoasă, pentru că se bazează pe o economie solidă, pe o logică de sustenabilitate şi pe o agendă fiscală ultra-liberală care alimentează motorul economiei.

De aceea, alături de colegii din coaliţia de guvernare, ALDE insistă ca noul Cod Fiscal să fie pus în aplicare netrunchiat. Pentru că acest Cod Fiscal face posibilă creşterea constantă a investiţiilor, asigură stabilitate şi competitivitate pentru capitalul financiar românesc şi stimulează consumul. Cu alte cuvinte, oferă sursa pe termen lung pentru creşterile de salarii, atât în zona privată, cât şi în sectorul bugetar", spune Tariceau pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.