Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, mesaj pentru Augustin Lazăr: Lupta anticorupţie nu trebuie să aibă victime colaterale

Evz
Tariceanu

Lupta împotriva corupţiei nu trebuie să lase victime colaterale, iar cercetarea unui întreprinzător nu trebuie să distrugă afacerea sa, a afirmat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la conferinţa "Modelul economic românesc în cadrul UE: Provocări - oportunităţi - priorităţi", organizată la Palatul Parlamentului. 

El a subliniat că Parchetul ar trebui să reducă numărul de infracţiuni prin mijloace de prevenţie. 

"Aplicarea unui model economic românesc necesită şi aplicarea unor componente care ţin de emanciparea mentalităţilor, de reformă în domeniul educaţiei, dar şi de o nouă atitudine a clasei politice, ataşată interesului naţional", a spus preşedintele Senatului, potrivit agerpres.ro.

Cătălin Cherecheș, dezvăluiri despre formarea UNPR: Dîncu și Coldea erau prezenți


În opinia sa, acest model "obligă la o eliminare a blocajelor instituţionale". 

Blocajul din prezent, a afirmat preşedintele Senatului, este cauzat şi de "înţelegerea arbitrară" a abuzului în serviciu sau a conflictului de interese. "Din păcate, astăzi, la nivelul administraţiei, există un astfel de blocaj, de teama asumării răspunderii care ar putea să atragă repercusiuni în plan personal, printr-o înţelegere arbitrară a abuzului în serviciu sau a conflictului de interese", a spus el.

Percheziții MASIVE în București și Ilfov: Vizat ar fi nepotul unui fost director SRI / UPDATE


"Cred că suntem campioni mondiali absoluţi în interpretarea arbitrară a abuzului în serviciu şi a conflictului de interese. Avem un scor care depăşeşte suma tuturor ţărilor europene în ceea ce priveşte anchetele şi, probabil, şi condamnările pe aceste două direcţii", a evidenţiat Călin Popescu-Tăriceanu. 

El a subliniat că lupta anticorupţie nu trebuie să aibă "victime colaterale", anume afacerile celor cercetaţi. 

"Părerea mea este că lupta împotriva corupţiei nu trebuie să lase victime colaterale. Acţiunea de cercetare asupra unui întreprinzător nu trebuie să distrugă afacerea sa. Delaţiunea nu trebuie ridicată la rang de spirit civic, iar oamenii de afaceri români nu trebuie să devină ţinte ale unor acţiuni represive arbitrare, însoţite de tot felul de dezvăluiri defăimătoare şi de filmări cu cătuşele la mâini", a declarat preşedintele Senatului. 

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că îşi doreşte ca magistraţii să reducă numărul de infracţiuni prin mijloace de prevenţie. 

"Îmi doresc să vină ziua în care Parchetul, în rapoartele sale, în loc să se laude cu numărul mare de persoane anchetate, trimise în judecată şi eventual condamnate, să vină să ne spună că, prin mijloacele de prevenţie a redus în mod semnificativ numărul de infracţiuni, de persoane trimise în judecată", a mai spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.