Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, noi ANUNŢURI despre măsurile fiscale ADOPTATE de Guvern - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit după şedinţa coaliţiei şi despre principalele măsuri viscale adoptate de Guvern: splitarea TVA, dar şi scăderea impozitului pe venit. Şeful Senatului susţine că pentru a respecta principiul predictibilităţii, ambele măsuri se vor aplica începând cu 1 ianuarie 2018.

"Asa cum ne-am angajat, revin asupra deciziei de a reduce impozitul pe dividende la 0%, splitarea TVA. Aplicarea va fi de la 1 ianuarie 2018 . Este vorba de trecerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat. Nu se maresc cotele de impozit, dar schimbam modalitatea de aplicare, lucru care va duce la 2 rezultate pozitive. (...) La momentul iesirii la pensie va avea o pensie mai mare si NET-ul pe care il are salariatul, pastrand aceeasi cheltuiala a angajatorului, va creste, nu foarte mult, dar va creste.  Ce vreau sa subliniez , sa fie foarte clar,  cheltuiala angajatorului nu creste sub nicio forma. Pentru ca stiu ca in spatiul public au aparut astfel de afirmatii, naturale as spune, ca vor creste cheltuielile angajatorului. Ele nu vor creste sub nicio forma.", susţine Călin Popescu Tăriceanu.

"Subliniez ca decizia anuntata de a scadea impozitul pe venit de la 16% la 10% se va aplica, dar si aceasta masura va fi aplicata la 1 ianuarie 2018. Guvernul trebuie sa lucreze cf legislatiei in vigoare si sa anunte aceste masuri cu un anumit termen inainte, tocmai in virtutea principiului predictibilitatii. Asa cum va spuneam, nu vor exista costuri suplimentare nici pentru angajator, nici pentru angajat, deci e o veste buna pentru toata lumea.", a completat şeful Senatului.

Citeşte şi: OFICIAL: Coaliţia a convocat sesiune extraordinară a Parlamentului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.