Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu nu cedează în faţa revoltei din PSD: 'Domnul Isărescu beneficiază de sprijinul ALDE'

digitalag.ro
dancila tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este susţinut de ALDE pentru obţinerea unui nou mandat, urmând a fi votat de către parlamentarii formaţiunii.

”Domnul Isărescu beneficiază de sprijinul ALDE. Din partea ALDE nu a existat opoziție, doar un singur coleg (Daniel Zamfir, n.r.) care este consecvent cu poziția lui și nu vreau să-i fac reproșuri. Nu-i împărtășesc punctul de vedere. În ceea ce privește poziția PSD-ului, vreau să vă rog să-i chestionați pe reprezentanții partidului”, a declarat presei, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă ADE îşi asumă candidatura lui Isărescu, Tăriceanu a spus: ”Să ştiţi că nu sunt partidele care fac propuneri de candidaturi, candidaturile se depun în nume individual şi fiecare parlamentar, sigur, respectând disciplina de grup, votează. Vă pot spune foarte clar că ALDE va susţine candidatura domnului Mugur Isărescu la votul care va avea loc în Parlament”.

Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator aflat la cârma unei bănci centrale, va fi susţinut pentru un nou mandat la Banca Naţională a României (BNR) de către coaliţia PSD-ALDE, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

Luni după-amiază, purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a precizat că în şedinţa coaliţiei nu s-a pronunţat un nume pentru postul de guvernator al BNR, iar apoi senatorii PSD au ajuns la concluzia că nu l-ar susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat.

Noua conducere a BNR urmează să fie votată de Parlament în 3 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.