Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu o atacă pe Gabriela Firea: 'Nu cred în coincidențe. Nu cred că, întâmplător, în doar 2 ani, două firme turcești au luat cele mai mari contracte'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu dancila

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că Gabriela Firea trebuia să se asigure că procedura de licitație în cazul autobuzelor Euro 6 este transparentă și că nu este "dirijată" către compania turcească, care a câștigat licitația. Acesta a mai spus că nu crede că rezultatele licitațiilor sunt coincidențe.

"Nu mă mulțumește răspunsul dnei Primar General! Noi nu i-am cerut să intervină în licitații, ci să se asigure că procedura este transparentă și nu dirijată către compania turcească. Să se asigure că în caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start să elimine sau să defavorizeze compania românească. Cred că nu trebuie să se repeadă să aprobe un raport de licitație validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea îi permite să ceară reanalizarea ofertelor fără să fie acuzată că intervine în licitație!", a scris Călin Popescu Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

Liderul ALDE i-a reamintit Gabrielei Firea că la baza acordului de Guvernare PSD-ALDE stătea angajamentu l de asprijini capitalul românesc și de a crea locuri de muncă

"Îi reamintesc dnei Primar General că tramvaiele fabricate la Arad circulă și în Cluj-Napoca, Arad și Oradea și nu văd de ce ele nu ar fi bune și pentru București. Nu în ultimul rând îi reamintesc dnei Primar General că la baza acordului de guvernare dintre PSD și ALDE a stat angajamentul de a sprijini capitalul românesc, de a crea locuri de muncă în țară și nu în afară, de a încuraja companiile românești. Chiar dacă coaliția nu mai este la guvernare acest angajament față de români rămâne", a mai scris Tăriceanu.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Tăriceanu a precizat că nu crede că este o întâmplare faptul că două firme turcești au câștigat contractele de achiziții pentru autobuzele și tramvaiele din București.

"Nu cred în coincidențe. Nu cred că întâmplător în doar 2 ani două firme turcești au luat cele mai mari contracte de achiziții autobuze și tramvaie pentru București, în condițiile în care firme românești produc aceleași autovehicule în țară, de aceeași calitate și cu forță de muncă autohtonă. Nu e încă târziu ca o bună parte din cei 176 milioane de euro care vor fi plătiți pentru tramvaie să se întoarcă în economia românească", a conchis liderul ALDE.

Citește și: Corina Crețu – declarații incredibile despre bugetul României: 2021-2027!

Primarul general Gabriela Firea spune că licitația pentru autobuze Euro 6 cumpărate din Turcia s-a făcut corect și propune Guvernului să modifice legea pentru a avantaja firmele românești, în contextul în care a fost acuzată că nu a cumpărat autobuze din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.