Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Președintele CNA poate fi demis dacă raportul de activitate al instituției este respins de Parlament

Operatiunea Recrutarea Tariceanu scoate artileria guvernamentala

Parlamentarii au modificat legea așa încât președintele CNA să poată fi demis dacă raportul de activitate al instituției este respins de Parlament. Până la acest moment, președintele CNA putea fi demis doar în cazul unei condamnări definitive ori în situația incapacității de muncă mai mare de 6 luni.

„Instituția care numește are și dreptul să revoce, acesta este întotdeauna spiritul legii. Revocarea, conform prevederilor legale actuale, a președintelui consiliului CNA se face numai pe baza respingerii raportului de activitate. Am hotărât să solicităm ambelor Comisii de cultură și mass-media de la Senat și de la Cameră să prezinte rapoartele, trebuie să se reunească într-o ședință comună și urmează după aceea să fie supus plenului aprobarea raportului de activitate. Dacă raportul este respins, atunci înseamnă că președintele CNA este revocat” a declarat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.

De mai bine de un an de zile mai mulți membri ai CNA au solicitat Parlamentului demiterea Laurei Georgescu, în urma unor conflicte generate de către aceasta la nivelul instituției, însă, până acum, Legislativul nu a avut pârghiile legale necesare pentru a face acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.