Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu pune întrebarea de 1000 de puncte liberalilor

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, iese la atac împotriva PNL și îl întreabă public pe medicul Leon Dănăilă, locul I PNL la Senat, ce părere are depre faptul că liberalii se opun creșterii salariilor din sistemul de sănătate cu 15%.

Citește și: Analiză sociologică: surpriza URIAȘĂ care se prefigurează în România, pe modelul SUA

Citește și: Mihail Gorbaciov știe ce se va întâmpla în era Donald Trump

Citește și: Traian Băsescu spune ce ne așteaptă cu Donald Trump președinte în SUA: Îl face praf pe ambasador

Citește și: A început NEBUNIA în Statele Unite. Se cere EXIT-UL Califoniei din Uniune - Cine vrea 'Calexit'

”Orice campanie electorală și oriunde s-ar desfășura e însoțită de stridențe. Ele vin de regulă de la partidele lipsite de lideri și de idei, ca să mascheze vidul cu ceva, cu orice.

Chiar și așa, mărturisesc că nu-mi aduc aminte să fi întâlnit după 1989 atâta înverșunare din partea vreunui partid, e vorba despre PNL, împotriva unor măsuri legislative pozitive pentru ansamblul societății românești vizând creșteri salariale în educație și sănătate și reducerea fiscalității prin eliminarea unor taxe. Dintre promisiunile electorale ale PNL, nu lipsesc cele referitoare la îmbunătățirea condițiilor din învățământ și sănătate, dar acum, când partidul-marionetă al președintelui Iohannis avea posibilitatea să dea măsura concretă a onestității sale, vedem că totul e o minciună. Dacă erau într-adevăr de acord cu îmbunătățirea condițiilor din învățământ și sănătate, ar fi fost prezenți și ar fi votat legea. N-a fost așa, au absentat și au boicotat votul din Camera Deputaților, după care PNL a sesizat Curtea Constituțională că n-a fost cvorum la vot. Obișnuiți cu mijloace antidemocratice, când încearcă să impună punctul de vedere al minorității în fața majorității legitime, lideri ai PNL îi cheamă pe procurori în Parlament: „Noi, grupul parlamentar PNL, ne vom adresa justitiei, pentru a se verifica daca a fost sau nu a fost cvorum”, a declarat liderul grupului. Nimeni nu contestă dreptul de petiționare al liderilor PNL, așa cum este el prevăzut în art. 51 din Constituție, dar ne punem o întrebare legitimă: dacă există bani la bugetul de stat, pentru ce se opune PNL cu toate mijloacele permise și nepermise unor creșteri salariale și cine se află în spatele acestei înverșunări împotriva unor români? S-a supărat președintele Iohannis că popularitatea sa a scăzut dramatic, cum nu s-a mai întâmplat cu niciun președinte postdecembrist, și vrea să se răzbune într-un fel ? Ne-am referit la președintele Iohannis pentru că nu-i putem suspecta pe liderii PNL că ar avea vreo inițiativă fără acordul liderului „de facto” al PNL și pentru că domnul președinte a dat de înțeles că nu va promulga legea creșeterilor salariale în educație și sănătate. Nici legea care prevede eliminarea a 102 taxe n-a fost pe placul domnului președinte și, deci, nici a liderilor PNL.

Oare ce părere are candidatul numărul 1 al PNL la Senat în București, academicianul Dănăilă, medicul Dănăilă, un om de mare valoare și onestitate, când vede cum colegii săi de partid fac tot ce pot împotriva colegilor săi de breaslă, împotriva oamenilor care lucrează în domeniul sănătății”, arată Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.