Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tariceanu, reactie la ilegalitatile din Guvernul sau prezentate DNA-ului

tariceanu guvern premier

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a avut marti o prima reactie privind sesizarea inaintata de Corpul de Control al Guvernului catre DNA privind suspiciuni de acte ilegale comise de ministrii Ludovic Orban si Varujan Vosganian in perioada in care el conducea Guvernul.

"Corpul de Control al prim-ministrului daca sesizeaza posibile fapte ilegale este obligat sa le inainteze institutiilor abilitate. De aceea avem organe de ancheta care trebuie sa analizeze aceste sesizari.

Au trecut destul de multi ani de atunci. Eram confruntat cu zeci si sute de hotarari de Guvern anual. Nu am vreun element particular pe care sa vi-l aduc la cunostinta", a spus Tariceanu la Antena 3.

Intrebat daca isi aminteste ca ordinea de zi a fost suplimentata intr-un mod atipic cu proiectul de reabilitare a Transalpina, in privinta caruia a fost sesizat DNA-ul, Tariceanu a raspuns:

"In practica sedintelor de guvern nu este o exceptie sa apara puncte suplimentare pe ordinea de zi. Fara sa am toate documentele in fata mi-e greu sa fac alte comentarii. Daca exista incalcari ale legislatiei organele de ancheta pot sa demareze cercetarile si in final sa procedeze conform legii", a mai spus Tariceanu.

Ludovic Orban, in calitate de ministru al Transporturilor, ar fi dispus CNADNR executarea lucrarilor de reabilitare la Transalpina prin credit furnizor urmand ca imprumutul sa fie rambursat de CNADNR cu costuri suplimentare. Paguba ar fi de 388 de milioane de lei. Intreaga afacere a avut avizul ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.