Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu refuză să semneze un document de frica DNA

tariceanu-stiripesurse.ro

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prins frică de DNA, mai ales după deciziile din ultima perioadă ale procurorilor. În cadrul Biroului Permanent s-a discutat mult controversata soluție pe cazul Dan Șova.

Senatorii puterii au găsit o soluție cel puțin inedită. Au redactat o Hotărâre, pe care o vor vota în plen, iar în final asta va duce la salvarea lui Dan Șova.

Citește și: DECIZIE controversată - Cum îl SCAPĂ PSD pe Dan Șova în Senat/DOCUMENT

În mod normal, această Hotărâre NU mai trebuia votată în plen, ci doar semnată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Aici este însă o problemă: dacă își asuma această Hotărâre sub semnătură, Tăriceanu putea fi luat la întrebări de procurorii DNA.

În schimb, prin adoptarea Hotărârii în plenul Senatului, toți senatorii au mâinile murdare, dar în același timp curate. Conform articolului 72 din Constituție, un senator nu poate fi tras la răspundere pentru votul său.

”ARTICOLUL 72
(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”.

Așadar, chiar dacă senatorii iau o decizie care nu are nicio bază legală, aceștia nu pot fi trași la răspundere penală pentru că sunt apărați de Constituție, iar Tăriceanu scapă de eventule întrebări ”indiscrete” ale procurorilor DNA.

P.S. În această logică a senatorilor, Hotărârea pe care o votează este una NOUĂ. În aceste condiții, cazul Dan Șova trebuie judecat pe noul Regulament al Senatului, cel prin care senatorul Șova ar ajunge în malaxorul DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.