Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, remarci ACIDE la adresa PNL: Ce HOTĂRÂRE s-a luat pe solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu lansează remarci dure, după ce liberalii au propus solicitarea unui aviz Comisiei de la Veneţia. Tăriceanu susţine că a fost surprins de explicaţiile liberalilor pe motivarea solicitării acestui aviz, explicaţii care ar fi vizat lipsa de competenţă a Parlamentului, dar şi a CCR. În acest context, liderul ALDE a transmis un mesaj tranşant: 'Parlamentul este suveran, potrivit Constituţiei' .

Citeşte şi: Proiect de ULTIM MOMENT, după raportul pe activitatea instanţelor: Ce măsuri pentru reducerea duratei proceselor prevăd parlamentarii

"Reprezentanţii PNL au solicitat un aviz de la Comisia de la Veneţia motivând că există o lipsă de competenţă în România  si la nivelul Parlamentului, şi la nivelul CCR şi a dat încă o explicaţie care pe mine m-a surprins foarte mult, că trebuie să avem acordul partenerilor noştri externi. Eu am spus clar că Parlamentul României e suveran, conform Constituţiei. CCR a subliniat în repetate rânduri că ea analizează recomandările Curţii de la Veneţia când deliberează. Am hotărât ca solicitarea să fie transmisă comisiilor juridice şi aşteptăm un răspuns.", a declarat şeful Senatului, după ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputatilor .

Întrebat dacă trimiterea solicitării PNL la comisii nu poate fi interpretată ca o tergiversare, Tăriceanu a replicat: "E o procedură care trebuie urmată, nu Biroul Permanent decide."

De cealaltă parte, Tăriceanu susţine că politicienii români şi nu numai au făcut vâlvă pe Legile Justiţiei, în condiţiile în care partenerii externi nu ar făcut nicio remarcă cu privire la modificările care ar afecta independenţa justiţiei ori lupta anticorupţie

"Vreau să subliniez că la Legile Justiţiei, unde au existat critici şi acuzaţii grave referitor la afectarea independenţei justiţiei, ce am constatat? După solicitarea făcută de verificare de constituţionalitate de CCR, câteva articole neesenţiale au fost declarate neconstituţionale. Dar şi în discuţiile cu partenerii noştri externi nu am auzit remarci referitoare la slăbirea independenţei justiţiei şi a luptei anticorupţie. S-a făcut vâlvă, s-au făcut declaraţii care au îngrijorat. Pentru ce? Pentru nimic. Proiectăm o imagine defavorabilă deliberat şi nu ştiu dacă e în interesul nostru. Dar fiecare face politică după cum îl duce capul.", a completat Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.