Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu şi Băsescu vorbesc despre alegeri anticipate. Fostul preşedinte: 'Mă tem că ar câştiga tot PSD şi tot cu scor mare'

dorusupeala.ro
sectie de votare vot alegeri latrina

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu susţine că cei care vorbesc de anticipate sunt "copii" şi nu crede că ar exista vreun politician responsabil care să poată spune că în România se pot organiza alegeri anticipate.

"Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii. Nu cred că este vreun politician responsabil care poate spune că în România se pot organiza alegeri anticipate, la un an după victoria răsunătoare a PSD. Vă spun ceva, mă tem că ar câştiga tot PSD şi tot cu scor mare. Pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor. Clientela lor e mulţumită, clientela lor e nepăsătoare la legile justiţiei, clientela lor îi susţine şi îi votează chiar dacă sunt în puşcărie sau arestaţi (...) Am vrut de două ori în cele două mandatele mele să văd dacă putem organiza alegeri anticipate. Conform Constituţiei, nu se poate, decât dacă întregul Parlament ar demisiona. Altfel nu se poate", a declarat Băsescu, duminică, la B1 TV, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Ambasadorul SUA aruncă 'argumentul suprem': Rusia ar profita de modificarea legilor justiţiei

În opinia sa, un mecanism care ar putea duce la anticipate ar fi ca PSD şi ALDE, care au majoritatea în Parlament, să îşi dea jos premierul din nou, să propună alţi doi premieri pe care să îi dea jos şi pe aceia, iar atunci preşedintele poate genera alegeri anticipate, dizolvând Parlamentul. Traian Băsescu a precizat, însă, că nu vede posibil acest lucru.

Despre subiect a vorbit duminică seara şi Călin Popescu Tăriceanu. Chestionat cu privire la eventualitatea organizării alegerilor anticipate, Tăriceanu a spus că partidele de opoziţie reuşesc "cu chiu, cu vai să reprezinte cam 25% din opţiunile electorale".

"Există vreo minimă bază (...) încât să se justifice în vreun fel alegeri anticipate? (...) Opoziţia sigur că poate să ceară, pentru ca să se facă mai vizibilă, alegeri anticipate", a precizat Tăriceanu.

Întrebat cum comentează solicitarea comunităţii online "Corupţia ucide" privind organizarea alegerilor anticipate, Tăriceanu a răspuns: "Slavă Domnului că în ţara asta mai există şi oameni cu scaun la cap şi nu să facă toţi ceea ce cere Corupţia ucide sau nu ucide. Depinde pe cine ucide, că corupţia poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea şi care sigur că găsesc tot felul de formule teribiliste, pe care oamenii care au o minimă experienţă politică şi cunosc regulile democraţiei, nu le iau în seamă".

Vezi şi: Cine a modificat, de fapt, statutul procurorilor şi judecătorilor. Câte amendamente au avut CSM şi opoziţia

Totodată, preşedintele Senatului a comentat recentele proteste care au avut loc la Parlament.

"Nu trebuie să ne speriem că un grup de protestatari a venit în faţa Parlamentului cu lozinci (...) Ce s-a întâmplat înăuntru, în Parlament, este o nouă manifestare pe care n-am mai văzut-o în niciun Parlament în Uniunea Europeană, o manifestare care vorbeşte de la sine despre modul în care un fel de partid, (...) creat în eprubetă, mă refer la USR, înţelege să se manifeste în Parlament, dar probabil că, cu timpul, o să-şi dea seama cât de penibili şi de ridicoli sunt în astfel de ipostaze", a mai afirmat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.