Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tarife de șase ori mai mari practicate de UBER și BOLT, după ce zăpada a acaparat România: 'Au fost zile bune!'

Radu Pop
intelligenttransport.com
uber

Tarife de șase ori mai mari practicate de UBER și BOLT, după ce zăpada a acaparat România: 'Au fost zile bune!'

Aplicaţiile de Uber şi Bolt au fost la mare căutare la Iași, în 7 și 8 ianuarie, când viscolul și ninsoarea au lovit județul. Tarifele au crescut și de cinci ori în acele zile.

,,Pentru noi, şoferii, au fost câteva zile bune, în care au crescut încasările. O cursă care în mod normal ajungea la suma de 25 de lei, din zonele periferice ale Iaşiului spre centru, a costat chiar şi 150 de lei. Cererea din partea clienţilor a fost foarte mare. Totodată, nu mulţi şoferi s-au încumetat să iasă în trafic în aceste zile. Practic, raportul dintre cerere şi ofertă a făcut ca preţul unei curse să crească considerabil", a precizat Marian Coltea, deţinătorul unei flote auto de Uber şi Bolt, pentru Adevarul.ro.

Cu toate că tarifele au fost extrem de mari, iar încasările şoferile au crescut, aceştia susţin că au existat şi multe dezavantaje în aceste zile pline de zăpadă.

,,Cursele au fost extrem de scumpe, dar o cursă de genul acesta dura aproximativ o oră, din cauza aglomeraţiei. Totodată, din cauza condiţiilor de trafic, tariful final putea fi mai crescut decât cel afişat iniţial. Din acest motiv am avut şi clienţi nemulţumiţi, care nu doreau să achite decât cât le-a fost afişat în momentul comenzii. S-a circulat foarte greu, dar cei care au ales să-şi sacrifice timpul şi răbdarea au avut de câştigat din punct de vedere financiar", a adăugat ieşeanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.