Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tarifele pentru serviciile de taximetrie vor creşte la Braşov

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam taxi taximetristi

Tarifele pentru serviciile de taximetrie vor creşte la Braşov, de la 1 august, consilierii locali aprobând, joi, majorarea acestora într-o şedinţă de plen.

Astfel, tariful maximal pentru cursele pe timp de zi va creşte pentru a doua oară în două luni, de la 2,2 lei/km, la de 2,99 lei/km, tariful de noapte urmând să rămână la nivelul maxim de 3,3 lei/km, aprobat în aprilie.

Consiliul Local Braşov a aprobat joi şi alte modificări la Regulamentul privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi, prin care se stipulează că, până la finalul anului 2023, cel puţin o treime din parcul auto al companiilor de taximetrie va trebui să fie autovehicule cu normă de poluare Euro 6, iar până la finalul anului 2025, o treime din numărul maşinilor să fie hibride, iar restul Euro 6.

Deşi obligativitatea instalării de POS-uri şi GPS-uri pe taxiuri a fost discutată încă de la începutul anului, în urma discuţiilor dintre consilieri, s-a renunţat la aceasta, potrivit Agerpres.ro.

În ce priveşte instalarea POS-urilor, primarul Braşovului, Allen Coliban, a promis că va avea noi discuţii cu taximetriştii din Braşov, urmând să revină în faţa Consiliului cu o variantă care să fie agreată inclusiv de aceştia. În privinţa GPS-ului, s-a renunţat la obligativitatea instalării acestuia, cu condiţia utilizării unei aplicaţii taxi.

Noile modificări vin în urma discuţiilor pe care edilul le-a avut, săptămâna trecută, cu reprezentanţii taximetriştilor din oraş, care s-au plâns că şi în acest domeniu au crescut costurile, atât cu combustibilul, cât şi cu resursa umană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.