Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările baltice consideră că primirea Ucrainei în NATO nu va face decât să întărească alianţa

radiochisinau.md
Letonia Estonia Lituania
"Prietenii baltici ai Ucrainei sprijină pe deplin ideea primirii Ucrainei în NATO cât mai repede cu putinţă. Curajul Ucrainei care inspiră nu poate decât să ne întărească alianţa", au scris pe Twitter vineri seară miniştrii de externe ai celor trei ţări.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat intenţia Kievului de a obţine o aderare "accelerată" la NATO, după ce Rusia a anexat ilegal vineri patru regiuni ucrainene.

Ţările baltice se numără printre cei mai vocali susţinători ai Ucrainei, notează dpa, care adaugă că cele trei state se învecinează cu Rusia şi percep ţara vecină drept o ameninţare majoră la adresa securităţii lor.

Însă anunţul lui Zelenski a fost primit cu prudenţă la Washington şi la sediul NATO din Bruxelles.

"În prezent, opinia noastră este că cea mai bună cale pentru noi de a susţine Ucraina este prin intermediul sprijinului practic, pe teren, în Ucraina şi că procesul la Bruxelles (privind aderarea Ucrainei la NATO - n.r.) trebuie abordat într-un alt moment", a declarat consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

În ton cu punctul de vedere al Casei Albe, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a apreciat: "Noi ne concentrăm acum să furnizăm sprijin imediat Ucrainei, să ajutăm Ucraina să se apere împotriva brutalei invazii ruse".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.