Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările baltice fac presiuni pentru a primi mai multe arme, de teamă că vor fi următoarele atacate de către Rusia

washingtonpost.com
arme Obuzierul M777 artilerie

Țările est-europene se străduiesc să își mărească nivelul de apărare de teamă că vor fi următoarele care vor fi "atacate de Rusia",  relatează Washington Post.

Statele baltice și Polonia au solicitat SUA să accelereze livrările de arme și să extindă prezența trupelor americane în țările lor.

Operațiunea militară rusă din Ucraina a generat temeri în Polonia, Estonia, Letonia și Lituania privind faptul că acestea vor fi următoarele care vor fi atacate.

"Vom avea nevoie cel mai mult de sisteme HIMARS, în ceea ce privește puterea militară letală de care avem nevoie în mod iminent pentru a descuraja Rusia", a declarat Kusti Salm, secretarul general al Ministerului Apărării din Estonia, într-un interviu, potrivit washingtonpost.com.

Acesta a făcut referire la sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, drone capabile să efectueze supravegheri și lovituri de precizie, precum și la tehnologia folosită pentru a detecta focurile de armă care se apropie.

Între timp, în Letonia, ministrul apărării, Artis Pabriks, a declarat că țara sa caută artileria sofisticată cu rachete cu rază lungă de acțiune care a dat bătăi de cap trupelor rusești în estul Ucrainei, plus sisteme de apărare aeriană și de coastă, în general inaccesibile pentru țările cu bugete modeste.

Oficialii polonezi consideră, de asemenea, că ar ajuta foarte mult la propria poziție de apărare dacă Statele Unite ar putea accelera livrarea anumitor arme care au fost deja promise Varșoviei. Polonia așteaptă baterii de rachete Patriot, HIMARS, avioane de vânătoare F-16 și tancuri de luptă Abrams, toate conform unor programe multianuale stabilite înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.